Христо Иванов: Залогът в Стара Загора е правото на хиляди да гласуват

17:55, 18 окт 21 / Избори 2в1 25 1446 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Залогът на казуса с листата на „Демократична България“ в Стара Загора е правото на десетки хиляди души да упражнят правото си на глас за предпочитаната формация. Това заяви съпредседателят на обединението Христо Иванов при представянето на листата в Русе, където водач е дипломатът Стефан Тафров.

Христо Иванов: ГЕРБ и ДПС опитаха, но не посмяха да ни спрат от участие в изборите

Делото в административния съд в Стара Загора по отказа на РИК да регистрира листата за изборите на 14 ноември е утре. „Залогът е над 10 хиляди гласоподаватели, които няма да могат да гласуват, ако „Демократична България“ бъде лишена от правото на участие в изборите в Стара Загора. Ако се направи, това ще е абсолютно безпрецедентно“, изтъкна Иванов.

Тази кампания започва със сблъсъка в Стара Загора. Той ескалира до опит от страна на ГЕРБ и ДПС да използват тази ситуация като аргумент в още седем избирателни района да се опитат да дерегистрират „Демократична България“, подчерта той.

ДБ обжалва с електронен подпис отхвърлената заради електронен подпис листа

Към момента няма опасност за листите в останалите региони, тъй като срокът за решение на ЦИК по този въпрос изтече в петък срещу събота. „В този сблъсък „Демократична България“ ясно се очерта като прогресивната сила. Онази, която се бори за бъдещето, за новите решения, за модернизацията, за развитието. И ясно се видяха останалите политически сили, за които това е проблем. Това е статуквото, което иска да държи страната недоразвита, бедна, запушенар, недоразвита, за да може да си разиграват коня“, каза съпредседателят на обединението. 

Цветозар Томов: Отказът на ЦИК да регистрира листа в Стара Загора е абсурден

Систематично увеличение на подкрепата в Русе за ДБ

Христо Иванов обяви, че „Демократична България“ показва систематично увеличение на подкрепата в Русе на предишните избори през годината. „В парламента ние успяхме да покажем все пак за какво се борим и как се борим. Особено ми е приятно, че Стефан Тафров успя в рамките на краткия 46-и парламент да се покаже като един истински депутат от Русе. Той успя в много малкото парламентарно време да се пребори четири пъти да постави теми, свързани с дневния ред на Русе и Русенска област“, посочи Иванов.

Стефан Тафров обяви, че построяването на магистралата Русе-Велико Търново продължава да бъде приоритет и за следващото Народно събрание. „Особено се гордея с факта, че в специална декларация „Демократична България“ застана зад строежа на магистралата Русе-Търново, която от дълги години се обещава на русенци. Сега ни я обещават за 2027 г., но ние намираме че тази магистрала трябва да стане по рано“, отбеляза Тафров, цитиран от пресцентъра на обединението. 

Другият важен приоритет в работата на Стефан Тафров, като депутат от Русе, отново ще е чистотата на въздуха. Третата тема е решаването на въпроса със задръстванията на „Дунав мост“.

Купуването и продаването на гласове са престъпления! 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Петър 20:46, 18 окт 21

Чак пък хиляди, айде не нас тея, това е откровена лъжа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама