Борисов предизвика Радев да правят лицеви опори на кокалчета

15:30, 18 окт 21 / Избори 2в1 25 2672 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Бившият премиер Бойко Борисов предизвика държавния глава Румен Радев да правят лицеви опори на кокалчета. Това стана по време на брифинг на ГЕРБ в централата на партията, след като той нахлу по средата, за да разкритикува държавния глава и служебното правителство. 

„Аз мога да предложа на Румен Радев да направим лицеви опори на кокалчета. Това не е смешно вече, народът гине, цените полудяват, а ние си правим туризъм“, изтъкна лидерът на ГЕРБ, който така и не се изправи в пряк сблъсък с Радев в президентската кампания, макар преди години да беше заявявал, че ще го направи. Вместо това от партията му подкрепиха ректора на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ Анастас Герджиков. 

Радев откри международен турнир по карате с президентски тест

Повод за думите му е това, че президентът влезе в новините през уикенда с кадрите от откриването на турнир по карате в частното училище „Свети Георги“. Там той направи 50 лицеви опори за по-малко от минута. Така на практика обичайните уикенд обиколки на бившия премиер Бойко Борисов останаха на заден план в новинарските емисии. 

Демонстрацията на атлетични умения от страна на действащия президент не е за първи път. През март 2018 г. Румен Радев привлече вниманието по време на посещението си в 68-а бригада на Специалните сили, където реши да използва лост за тренировки и да покаже т.нар. коремно възлизане.

Бившият премиер пък получи през 2019 г. почетния девети дан по таекуондо при посещението си в Южна Корея. Дали обаче за заслугата си той се е постарал достатъчно в тренировъчната зала е съвсем друг въпрос. 

Борисов се кандидатирал за депутат, за да се види, че участва в политиката

Борисов посочи, че се кандидатира за депутат, за да видят хората, че участва активно в кампанията. На въпрос с кого би се коалирала ПП ГЕРБ след вота, той отговори: „С всички и с никой“. Той обаче не изключи категорично и коалиция с ДПС, като каза: „Нека първо видим как ни подреди народът“. Лидерът на ГЕРБ за пореден път заяви, че е скептичен, че след изборите на 14 ноември ще има правителство, защото партиите били уплашени от обстановката.

В отговор на журналистически въпрос за обвиненията на Христо Иванов, че ГЕРБ са замесени в отхвърлянето на листата им в Стара Загора и опита да бъдат дерегистрирани в осем района, Борисов заяви:Христо, понеже те е яд на Кирил и Асен, че си направиха партия, си го изкарваш на нас. Ние сме големи като кърпа, не сме салфетка да се избършеш“. 

Лидерът на ГЕРБ се пошегува за пореден път и с нерешената ситуация със заседналия товарен кораб „Вера Су“: „Акт 16 за април ще ѝ изкараме на „Вера Су“, летна вила там да си направят. Трови се морето...“.

С Плана възстановяване „Марица Изток“ затваряла през 2026 г. 

ГЕРБ разкритикуваха и внесения от служебното правителство План за възстановяване и устойчивост и обявиха, че според плана комплекс „Марица Изток“ ще затвори още през 2026-а, а санирането на жилища ще спре. Според тях еднофамилните къщи няма да се санират, а подалите документи и одобрени блокове ще трябва да кандидатстват наново, да направят собствени разходи и да рискуват да получат 80% вместо 100% финансиране.

Бившият вицепремиер Томислав Дончев пък посочи, че новият план не е само лош и носел и добри страни, понеже в 85% е същият като версията, която оставило правителството Борисов. А и имало подобрение спрямо предходната версия - връщане към варианта на Борисовия кабинет за безвъзмездното финансиране на бизнеса вместо даване на заеми. Партията разкритикува и намалените средства за улично осветление.

Крие се, че централите „Марица Изток“ затварят през 2026 г., а не пред 2038-2040“, заяви на свой ред бившият образователен министър, сега кандидат за депутат в Старозагорския район Красимир Вълчев, цитиран от Offnews.bg. Според него публични документи показват, че „още отначало са имали предвид 2026 за край на въглищните централи, за да може освен газова да имаме и енергийна криза, когато няма руски газ. Избрали са най-лошото решение“.

Според Томислав Дончев пък самият факт, че се предвижда проект за алтернативни мощности, говори, че след изграждането им старите се извеждат от експлоатация, но това не се обявявало публично.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления! 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама