Facebook създава метавселена: Търсят се 10 хил. души за разработката ѝ

20:15, 18 окт 21 / Любопитно 25 1638 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Facebook планира да наеме 10 000 души в Европейския съюз, за да разработят така наречената метавселена. Метавселената е онлайн свят, в който хората могат да играят, да работят и да общуват във виртуална среда, като често използват VR слушалки. Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг е водещ привърженик за прилагане на тази концепция.

Два пъти за седмица: Facebook и Instagram отново се сринаха

Метавселената има потенциала да помогне за отключване на достъпа до нови творчески, социални и икономически възможности. И европейците ще я оформят още от самото начало“, се казва в публикация на Facebook.

Новите работни места, които се разкриват през следващите пет години, ще включват „високоспециализирани инженери“. Инвестирането в ЕС предлага много предимства, включително достъп до голям потребителски пазар, първокласни университети и висококачествени таланти, съобщава компанията.

Въпреки практиката си на изкупуване конкурентните компании, от Facebook твърдят, че метавселената „няма да бъде изградена за една нощ от една компания“ и обещават да си сътрудничат с други компании. Наскоро тя инвестира 50 млн. долара във финансиране на организации с нестопанска цел, за да помогне за „отговорното изграждане на метавселената“. Предвижда се осъществяването на идеята за метавселената да отнеме още 10 до 15 години.

Бивша служителка на Facebook с тежки обвинения към компанията

Някои критици казват, че това съобщение е предназначено да възстанови репутацията на Facebook и да отклони вниманието на обществеността от поредица от увреждащи репутацията на компанията скандали през последните месеци, пише BBC, цитирана от БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама