„Политкаст“ еп. 13: Възходът и падението на големите политици

10:15, 12 окт 21 / Политкаст 25 1995 Шрифт:
Симеон  Иванов Автор: Симеон Иванов

Голяма част от стойностните четива на обществено-политическа тематика, които можете да намерите по книжарници у нас са на английски език. Поради тази причина занапред ще ви представям и литература на английски, а днес на фокус е „Where Power Stops: The Making and Unmaking of Presidents and Prime Ministers“. Автор е Дейвид Рунциман, който е един от влиятелните изследователи и политически коментатори в Западния свят, както и водещ на популярния подкаст „Talking politics“.

Книгата анализира възхода и упадъка на някои от най-влиятелните политици за последните 60 години. Четивото изследва силните и слабите страни на световните лидери, събитията, които са довели до овластяването им, грешките в управлението им и неизменният им упадък. От книгата ще научите, че успехът на даден политически лидер далеч не е толкова предвидим, колкото предполага харизмата му, експертизата му или подкрепящата го партия. Обстоятелствата, специфичното подреждането на събитията, настроенията в държавата и по света, личният живот, дори късметът са все определящи фактори.

След като прочетете „Where power stops: The making and unmaking of presidents and prime ministers“ ще се убедите, че политиката и действията на главните лица в нея са далеч по-непредвидими, отколкото изглежда отстрани и вероятно ще се убедите, че не съществува по-интересна, комплексна и пагубна игра в живота от политиката. Не на последно ще разберете, че почти няма голям политик, чиято кариера да не е претърпяла трагичен край.

Цялото представяне на книгата чуйте във връзката!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама