1/3 от британците признават, че са желали смъртта на някого

19:25, 11 окт 21 / Любопитно 25 1708 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Смъртта може да е нещо окончателно, но отношението към нея може да каже много за светогледа ни по отношение на живота – нашия собствен и този на другите. Ново проучване на YouGov във Великобритания рисува доста интересна картина на народопсихологията на жителите на Острова. Анкетирани са 2164 пълнолетни жители на Обединеното кралство.

Откриха връзка между алергиите и психичните разстройства

Според него 32% от британците признават, че сериозно са желали смъртта на някого. По-голямата част от тези респонденти казват още, че не съжаляват за това си отношение. Още по-интересни са отговорите на друг въпрос – приемливо ли е да празнуваме, ако разберем, че конкретна личност е напуснала земния свят. 56% казват „да“. В същото време 9% от запитаните споделят, че си мислят за смъртта всеки ден, а 50% - поне веднъж седмично.

Шест часа зад чина водят до депресия

Проучването сочи още, че над половината искат да живеят още един живот след смъртта си, а почти толкова са тези, които биха приели вечен живот, ако той означава добро здраве и добър външен вид. A цели 20% от анкетираните пък смятат, че не е вярно твърдението, че всички човешки животи са еднакво ценни. Още повече (26%) са тези, които са на мнение, че животът няма смисъл. 9 на сто са още по-черногелди и очакват да не бъдат запомнени с нищо след своята смърт, пише bTV. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама