Тина Търнър продаде правата за музикалния си каталог

18:30, 07 окт 21 / Любопитно 25 2097 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Тина Търнър продаде правата за музикалния си каталог на гиганта „Bertelsmann Music Group“ (BMG).

След Боб Дилън и Флийнууд, 81-годишната певица е поредният артист, който се споразумява с компанията. Стойността на сделката не се разкрива, но според запознати източници става въпрос за около 50 милиона щатски долара. А самата Търнър коментира, че е уверена, че музиката ѝ е „в надеждни ръце“.

Нов документален филм разказва за Тина Търнър

Договорът с „кралицата на рокендрола“ е най-мащабният, сключван от компанията с отделен артист. Сделките дават на изпълнители и писатели гарантиран сериозен приход, докато новите собственици събират възнаграждения всеки път, когато песните се излъчват, продават или използват във филми.

Кариерата на Търнър обхваща 6 десетилетия и продадени над 100 милиона копия от нейните албуми. Родена като Ана Мей Бълок в Тенеси, тя се присъединява към групата на Айк Търнър като подгряваща певица, когато е едва на 18 години. В рамките на две години тя става звездата на шоуто и дуетът отбелязва поредица от хитове като „A Fool In Love“, „River Deep“, „Mountain High“ и „Nutbush City Limits“. Айк и Тина сключват брак през 1962 г., но поради проблеми във връзката им тя подава молба за развод през 70-те години.

Тина Търнър на 80 години

Соловата кариера на Търнър бързо засенчва тази на партньорството ѝ с Айк, с пет платинени албума, включително „Private Dancer“ от 1984 г., който става три пъти платинен във Великобритания. Най -големите ѝ хитове включват заглавната песен на този запис, „What Love Got To Do With It“, „The Best“, „Steamy Windows“ и темата „Bond Goldeneye“.

Тя получава 12 награди „Грами“ и влиза в Залата на славата на рокендрола като соло изпълнител през октомври – за втори път, но този път сама, след влизането ѝ в пантеона с Айк Търнър през 1991 г, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама