Кирил Петков е готов да бъде премиер

08:31, 05 окт 21 / Политика 25 1913 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Бих поел отговорност да съм премиер, но не бих поставял условие към нашите партньори, защото може да има и по-добър кандидат. Това заяви Кирил Петков от „Продължаваме промяната“.

„Ние не държим всичко да е от нас, а най-добрите капацитети да са министри. Ние ще седим на коалиционна маса, ако избирателите така ни подредят и ще говорим кои са възможните кандидати и кой е с най-добрата квалификация... Трябва да спрем с идеята едни наши хора на едни позиции. Ние няма да спънем по име никого, ако усетим, че е по-добър капацитет от нас...Време е да вкараме експертиза и знания и държавата да тръгне напред.”, добави Петков в ефира на Нова телевизия.

За ИТН вратата е отворена

По думите му следващото правителство ще е коалиционно правителство и заради това формацията вече преговаря. Петков обяви, че разговорите с най-близките до тях формации „Демократична България“ и ИБГНИ са започнали, но за „Има такъв народ“ вратата също е отворена.

Ние не влизаме в политиката с его, слагаме интереса над нашите лични чувства, това, че са ни обиждали за фирми в парламента е отделно, това са други проблеми. Ще има хора, които ще използваме като мост от ИТН“ каза той.

За Досиетата „Пандора“

„Целият ми бизнес беше изцяло в България. Винаги съм смятал, че данъците ни са достатъчно ниски, за да си плащам всичко в България и да не мисля за допълнителни оптимизации. Има и инвеститори, които предпочитат различни юрисдикции” коментира Петков казусът около Досиетата „Пандора“.

Досиетата „Пандора“: Пеевски не е декларирал три офшорни дружества

Според него фокусът трябва да е друг. „Когато се знае, че офшорните компании не са нещо хубаво, а данъкът в България е малък – ние трябва да използваме това. Можем да се превърнем в портал за европейските пазари. Тук те ще плащат ниски данъци и то легално”, обясни Петков.

Самият той смята, че не трябва да има 100% забрана за офшорни сметки. „Със сигурност трябва да се внимава никой да не пере пари, трябва да се знаят кои са крайните собственици на тези компании. Такова нещо като Пеевски да има офшорни компании, а ние да не знаем, това не трябва да го има”, добави той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама