Facebook отрече да има теч на данни при мащабния срив

10:00, 05 окт 21 / Любопитно 25 1972 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Facebook, Instagram и WhatsApp възстановиха работа след шестчасов срив. Безпрецедентното прекъсване на достъпа до трите платформи, които са  собственост на Facebook, предизвика хаос и създаде проблеми на много хора по целия свят. 

Прекъсвания на достъпа до отделни уебсайтове и приложения с различен мащаб и продължителност се случват често, но глобални сривове, при това за часове, са рядкост. 

Състоянието на собственика на Facebook Марк Зукърбърг се е стопило с повече от 6 млрд. долара само за няколко часа заради спад в цената на акциите на компанията на борсата, предаде „Сега“ .

„Facebook, Instagram, WhatsApp и Messenger се връщат на линия сега. Съжалявам за прекъсването днес - знам колко много разчитате на услугите ни, за да останете свързани с хората, на които държите“, написа Зукърбърг.

От Facebook съобщи, че няма теч на потребителски данни след мащабния срив на мрежата. Спирането на работата на социалната мрежа се дължи на неуспешни актуализации на рутери, които координират обмена на трафик между центровете за данни.

„Нямаме доказателства, че има теч на потребителските данни в резултат на срива“, се казва в съобщение на главния офис на мрежата в Калифорния. „Нашите инженери установиха, че промените в конфигурацията на основните рутери, отговорни за координирането на мрежовия трафик между центровете за данни, са довели до нарушаване на комуникацията между рутерите“, съобщават още от офиса на компанията. Ефектът на тези проблеми е бил каскаден и това е довело до срив, предаде БГНЕС.

Сривът на Facebook стана обект на множество шеги в конкурентната социална мрежа Twitter, където засегнатите потребители се прехвърлиха за информация.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама