„Котарак просяк“ се превърна в сензация в социалните мрежи

20:00, 04 окт 21 / Любопитно 25 2016 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

„Котаракът просяк“, чието „работно място“ е на пътеката за храна за домашни любимци на пазар в истанбулския Кадъкьой, спечели слава в социалните мрежи заради „актоьорската си игра“, достойна за „Оскар“.

Котката подвежда клиентите да си помислят, че е гладен скитник, а в действителност мениджърът на магазина казва, че уличната котка всъщност яде 10 пъти на ден благодарение на хитрите си номера, съобщава в. „Сабах“.

Бездомният котарак, който служителите на магазина са нарекли „Nokta“ или „Точица“, бдително наблюдава ежедневно пътеката между щандовете за храна за домашни любимци.

Умният мъркащ „скитник“ изчаква симпатични купувачи и започва тъжно да мяука, когато те се приближават. За да засили ефекта, косматият мошеник понякога вдига крак и се прави на куц или често „припада“, за да накара по-малко заинтересованите клиенти да му купят храна.

В Истанбул, който е град с множество улични котки, Точица бързо се превърна в сензация като „котката просяк“ в социалните мрежи. В резултат десетки клиенти започнали да посещават магазина, за да видят на живо „величието“.

Управителят на магазина Айфер Кючюк каза: „Изминаха два месеца, откакто започнах тук, но Нокта беше служител много преди мен. Той „работи“ тук от две години. Откакто откри пътеката между щандовете с храните, той идва тук.“

Две мяукания му печелят едно ядене. Той ни заблуждава. Ние купуваме, нашите клиенти също купуват. Той кара всички да купуват храна. Ако е необходимо, той ще накуцва или ще се преструва, че е в безсъзнание. Ако зависи от него, той ще получава 15-20 порции на ден. Но ние наистина нямаме нищо против, защото той също трябва да яде", каза той, цитиран от БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама