Борисов потвърди: ГЕРБ застава зад проф. Анастас Герджиков

18:35, 01 окт 21 / Политика 25 1867 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

ГЕРБ застават зад проф. Анастас Герджиков на президентските избори. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов пред журналисти.

„Имахме 2-3 кандидатури – на Дончев, на Митко Николов. Преди 10-ина дни Краси Вълчев каза, че в академичните среди се обсъжда за професор Герджиков... Това е един човек, който би могъл да обединява нацията“, заяви той.

Козът, който Борисов извади от ръкава си

По думите му президентът трябва да е надпартийна личност: „На нас ни трябва мир, на нас ни трябва образование, на нас ни трябва смирение“.

Красимир Вълчев посочи, че е имало среща между професора и Бойко Борисов в началото на седмицата. Бившият просветен министър ще е част от инициативния комитет, който ще издигне кандидатурата. Освен това ректорът на СУ сам ще избере кандидата за вицепрезидент, предаде bTV.

Радев се изживява като президент, премиер, диктатор и управляващ

Борисов отговори и на критиките на Румен Радев, че се крие „първо зад полата на Цецка Цачева, сега се крие под тогата на ректор”.

„Радев се изживява като президент, премиер, диктатор и управляващ”, коментира той. 

Големите кавички

Познавам го Радев, не е такъв смелчага да каже, че се крия. Но ако го е казал … Той е много страшен. Той, Бойко Рашков са много страшни. Ние се крием, плашим се. Той да внимава Деси какво му казва”, посъветва го Борисов.

Според него, ако Радев е прав и двамата излязат един срещу друг – държавата ще бъде разделена.

„Разделяме държавата на 2, мразим се, не се обичаме. Това ли е целта на президентските избори?”, попита Борисов, цитиран от Нова телевизия.

Мен ме интересуват парламентарните избори. Социологията за момента е добре. Надявам се да сме първа политическа сила. На президентските избори, мисля, че членовете и симпатизантите на ГЕРБ ще предпочетат умен, красив, образован, възпитан човек пред диктатор”, каза Борисов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама