Първият хипермаркет на дрехи „second hand“ ще бъде на Женски пазар този уикенд

15:15, 01 окт 21 / София 25 2407 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Тази събота и неделя (2 и 3 октомври) на Женски пазар ще се проведе вторият WEEKEНД ПАZAR от 10.00 до 19.00 часа на отделно обособена търговска зона с вход откъм ул. „Св. Св. Кирил и Методий“.

Първото издание беше посетено от над 2500 души. Идеята на „Пазари Възраждане“ ЕАД, организатор на WEEKEНД ПАZAR, е всяка събота и неделя на емблематичния за столичани Женски пазар да има подбрана селекция български производители и търговци, ресторантьори, фермери, пивовари, производители на цветя, книжни издателства, съвременно българско изкуство и млади таланти, музика и приятна атмосфера. Събитието се организира и с подкрепата на Столична община. 

Уикендът е по-хубав с WEEKEНД ПАZAR

Този WEEKEНД ПАZAR ще е с фокус върху „зелената мода“. Магазинът за втора употреба дрехи „FREA“ ще организира своя първи FREA Хипермаркет, който ще завземе терасата пред галерия „Сердика“ на Женски пазар. Ще бъде показана специална колекция от селектирани винтидж облекла и „second hand“ находки, плетива, авторски бижута и заедно с популярни лица из социалните мрежи ще бъде промотиран устойчивият модел на пазаруване с по-малко вреда за природата.  

Към 20-те изложители, които вече традиционно ще участват на WEEKEНД ПАZAR се прибавят и още. „Черноморски улов“ ще преобърнат представите ни за българската черноморска храна. Старата фурна“ ще ни радват с изпечени на пещ ядки, което е и тайната им за неповторимия вкус на всичко, което приготвят. Шарената каравана на Fallero bar“ за лимонади ще предлага безалкохолни и алкохолни коктейли, както и вкусен течен шоколад. Ще имаме и гост-изложител – натуралният мед на „Honey Talks“.

Летящ старт на WEEKEНД ПАZAR: Вторият уикенд готви още изненади

И този уикенд, онлайн бутикът epoque.bg ще е на WEEKEНД ПАZAR със своите винтидж находки, а платформата КупиИзкуство.БГ ще предлагат селекция авторски картини на български художници. ресторант „Космос” и L’instant Catering отново ще са там, магазин „Дюкян Меломан”, Stinky Socks също - със своята колекция чорапи, а Mastercard®TasteBox by André & DiVino ще предлагат българско вино от селектирани изби. Магазин Ocha.bg , Пивоварна Казан Артизан и бар „Caldo“ също ще откриете и този уикенд, както и издателство „Рибка” и цветният кът на Тодор Манушев. Подбраните и разнообразни български продукти ще могат да се закупят отново във фермерския магазин на Женски пазар.

Търговците и производителите в WEEKEНД ПАZAR ще бъдат разположени на обособена пазарна зона, която ще обхваща територията под галерия „Сердика“ и няма нищо общо с пазарната площадка на Женски пазар. Входът ще бъде от към ул. „Св. Св. Кирил и Методий“. Посетителите ще заплащат символичен вход от 2 лв., който ще отива за подкрепа на български артисти и млади музиканти, участници в културната програма на WEEKEНД ПАZAR, както и за българското съвременно изкуство чрез участието в проекта на платформата КупиИзкуство.БГ и галерия „Сердика“. Миналия уикенд посетителите се наслаждаваха на живото изпълнение на дуото Sofia Streets - Магдалена Петрович (виолончело) и Виктор Самсонов (китара), а тази събота и неделя ще има пъстра палитра от гост диджеи.

Общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД уверява, че в зоната на WEEKEНД ПАZAR ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки за превенция на COVID 19.

За повече информация - WEEKEНД ПАZAR във Facebook. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама