Летящ старт на WEEKEНД ПАZAR: Вторият уикенд готви още изненади

12:00, 30 сеп 21 / София 25 2284 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Над 2500 души се докоснаха до магията на първия по рода си у нас WEEKEНД ПАZAR на Женски пазар. Той разби на пух и прах вкорененото разбиране за консервативни пазари. За първи път миналия уикенд столичани можеха да открият на едно място качествена стрийт храна, приготвена от водещи ресторанти и шеф-готвачи в България, селекция от над 40 първокласни уискита, селектирани български малки изби, винили, книги, картини, цветна борса, винтидж посуда и дрехи.

За доброто настроение на гостите на пазара през първите два дни се погрижи музикантът на Дюкян меломан, като в неделя на живо свири и дуото Sofia Streets - Магдалена Петрович (виолончело) и Виктор Самсонов (китара). БНР също имаше студио, което предаваше в реално време.


Снимки: Женски пазар

Ароматът на вкусна храна погъделичка апетита на хилядите гости на пазара. Като абсолютен хит се отличиха жабешките бутчета на „L'Instant“ по рецепта на бабата на Антоан Верест, както и бургерите на „Космос“, гьозата на „Hamachi-ni“, шкембето на „Supa Star“ и телешките суджуци на „Брънч“. За светкавично време се продадоха и кашкавалите и сирената на фермера „Али Хъйлора“.

Софиянци си тръгнаха от уикенд пазара с цветя в ръка – от саксийни растения като сукуленти и еделвайс до букети от еустома (пустинна роза) и алстромерия. А най-смелите в кухнята се сдобиха с разнообразни уханни подправки.


Сними: Женски пазар

WEEKEНД ПАZAR продължава

WEEKEНД ПАZAR продължава и през този уикенд с още повече приятни изненади. „Темата“ на второто издание ще е върху „зелената мода“. Фреа ще направи първия си FREA Хипермаркет, който ще събере на едно място подбрани second-hand брандове. Те ще могат да бъдат открити на терасата пред галерия „Сердика“.

За първи път на WEEKЕНД ПАZAR ще се появят и „Черноморски улов“, които ще преобърнат представите ни за българската черноморска храна. А любителите на ядките ще се радват на любимите си изкушения от „Старата фурна“, изпечени на пещ. Шарената каравана на „Fallero bar“ за лимонади пък ще предлага безалкохолни и алкохолни коктейли, както и вкусен течен шоколад. А гост-изложител на втория уикенд ще са „Honey Talks“ със своя натурален мед.

За доброто настроение на посетителите на втория уикенд на WEEKEНД ПАZAR ще се погрижат специални гост-диджеи.


Снимка: Женски пазар

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама