Какъв президент би била госпожица Йорданова?

14:45, 28 сеп 21 25 3240 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Представете си, че верно вземем да изберем госпожица Луна Йорданова за първата жена президент на България! Звучи като голям майтап, но госпожица Йорданова съвсем наистина се кандидатира и съвсем наистина ще участва в надпреварата за нов върховен главнокомандващ на българската армия. А по принцип всеки, който е бил допуснат до участие в някакво състезание – дали „Сървайвър“, дали за „Дондуков 2“, има реален шанс да спечели. Така че на практика тя съвсем почтено би могла да се пребори за мястото.

Самата госпожица Йорданова все още не иска да разкрива политическите си възгледи, както и името на своето вице. „Ще е жена и уважавана бизнес дама“, обяви мистериозно тя. И в крайна сметка всеки кандидат има това право – да крие козовете си до последно. Все пак изненаданият противник е по-добре от просто противник. Така до последно ще го пази от атаки. Подобна тактика са избрали и едни от най-обиграните политици у нас през последните години, така че прави впечатление, че госпожица Йорданова е склонна да взима пример и да се учи от тези преди себе си. Което като цяло е добра черта за бъдещ президент.

Въпреки че всичко около политическата кариера на госпожица Йорданова се пази в по-голяма мистерия и от произхода на пирамидите, има индикации, по които можем да очертаем някакъв предварителен образ на „Луна – президент“.

ПроГЕРБ настроена

Може би много от вас са забравили, но ако върнем спомените (и гугъл) назад, няма как да пропуснем един от най-обсъжданите моменти от живота на госпожица Йорданова. През 2015 г. от национален ефир тя предложи брак на тогавашния министър-председател Бойко Борисов. Или по-точно от изповедалнята в къщата на „Вип Брадър“, което поставя под въпрос сериозността на предложението, но пак се брои. Паралелно с това госпожица Йорданова още тогава обяви кандидатурата си за президент с надеждата евентуалният ѝ съпруг да я издигне. Изпя като бонус песента „Елена, Елена“ и обеща да му направи баница.

Самият Бойко Борисов така и не отговори дали би се съгласил на подобен брак, но горе-долу по същото време обяви, че не можел да се ожени заради журналистките, след като една репортерка го попита къде отива с намерението да разбере къде ще бъде следващият премиерски обход, но питането ѝ отключи съвсем различна тема. „Знаеш ли, че от такива като тебе не мога да се оженя”, каза Борисов.

Явно шест години бяха достатъчни на госпожица Йорданова, за да схване намека и да реши като една съвременна еманципирана жена да вземе съдбата си в собствени ръце. И сама да си финансира кампанията. „Старата любов ръжда не хваща“, казват бабите пред блока. Така че е напълно вероятно столът на госпожица Йорданова на „Дондуков 2“ да е насочен към централата на ГЕРБ.

Сериозни нравствени различия с ИТН

В много свои интервюта госпожица Йорданова е споделяла, че от малка е знаела, че ще върви по пътя на музиката. И се е ориентирала в тази посока, като е записала Природоматематическата гимназия в родния си Шумен, тъй като това било единственото училище там с музикална паралелка. Тя обаче не го завършва, защото е изключена заради буйния си нрав.

Тази част от биографията на госпожица Йорданова като че ли изключва възможността „Има такъв народ“, които са пословични в интереса си към високо образовани хора, да ѝ гласуват доверие. Ако има нещо последователно в политиката на партията на Слави Трифонов, то е, че не гледа с добро око на хора, говорещи по-малко от 5-6 езика. А в биографичната информация на госпожица Йорданова липсва информация колко точно езика владее. Единствено по творчеството ѝ можем да се ориентираме, че пее на български, турски, сръбски, английски, немски и италиански. „Пеенето не е като говоренето“, обаче най-вероятно ще кажат от ИТН. За това вероятността за общи действия на госпожица Йорданова с тях, ако стане президент, изглежда минимална.

Общ враг с ДБ

Въпреки че не отговори директно на въпроса, какво е мнението ѝ за сегашния главен прокурор Иван Гешев, госпожица Йорданова се обяви за независим главен прокурор. С което индиректно подаде ръка към „Демократична България“, чиято борба срещу сегашната прокуратура стана пословична. Все пак коалицията на Христо Иванов и Атанас Атанасов все още има едно наум, защото не е чула какво е мнението ѝ по казуса „Росенец“.

Антиваксър и мангъровист

Една от малкото мистерии, които госпожица Йорданова вече разкри, е, че е антиваксър. Тя не коментира подробно темата, но заяви категорично, че не е ваксинирана и „не желае да се ваксинира, защото това е личен избор”. Това автоматично я вкарва в отбора на т.нар. мангъровисти, които отричат ползата от ваксините. „Ще се ваксинирам, само ако насочат пистолет към главата ми“, каза веднъж Мангъров и по всичко изглежда, че госпожица Йорданова споделя това виждане за нещата.

Ако изходим от това нейно малко разкритие за отношението към ваксините, то нищо чудно в един евентуален служебен кабинет на госпожица Йорданова здравен министър да е именно доцент Мангъров. А на последните парламентарни избори доцент Мангъров бе кандидат за депутат от партия АБВ. Така че и с нея госпожица Йорданова би имала възможни допирни точки.

Балансирана външна политика

Ако съдим по клипа ѝ към песента „Президент“, госпожица Йорданова дава заявка за добри дипломатически отношения както със САЩ, така и с Русия. В един от кадрите виждаме как анимационният Барак Обама (президент на САЩ по времето, в което е правено видеото) целува ръка на анимационната госпожица Йорданова. В друг пък тя се здрависва с анимационния Владимир Путин, с което се договарят към България да потече руски газ.

По всичко личи, че госпожица Йорданова би продължила и тенденцията за добри отношения и с Турция. Дълго време в медийното пространство се говореше, че истинското ѝ име било турско – Тухче, но тя отрече появилите се слухове, като показа в телевизионен ефир личната си карта заяви, че е българка, но не би се срамувала дори и да е туркиня.

Подкрепа за еднополовите бракове

Темата за гейовете, лесбийките и еднополовите бракове често е избягвана от политиците, тъй като с позицията си по въпроса, каквато и да е тя, рискуват да загубят безвъзвратно много потенциални избиратели. Госпожица Йорданова също не е коментирала директно въпроса, но ако съдим по творчеството ѝ, то тя по-скоро е либерална към хората с различна сексуална ориентация. За това говори фактът, че преди повече от десетилетие тя стана първата българска певица, която включи в свой клип лесбийски елементи. Става дума за клипа към песента „Чики-Чики“.

Извън политиката

Ако оставим политиката настрана, то това да имаме човек от шоубизнеса за президент може да има много плюсове. Бихме могли да сме единствената държава, чийто президент едновременно да изнася новогодишното слово и да пее на новогодишния концерт. Найс, а?

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Графова 17:16, 28 сеп 21

Таз много си повярва. Тя за певица не става за президент се кандидатира. Много хора са за Карлуково и тя ще им е водача. Боже, Боже, що не си прибереш вересиите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама