Ники Кънчев в „Политкаст“: Истината струва пари

12:00, 27 сеп 21 / Политкаст 25 2178 Шрифт:
Симеон  Иванов Автор: Симеон Иванов

Истината струва пари! Ако искаме да имаме сериозни медии и обществото ни трябва да помага. Социално отговорните фирми, банките и големите национални компании трябва да знаят, че се нуждаем от истинска журналистика и че трябва да се помага на медиите. Това заяви Ники Кънчев в последния епизод на „Политкаст“.

„В една телевизия сякаш всичко е форматирано, а собствеността вече слага отпечатък и върху стойността на журналистите. Имам доста млади стажанти в „Дарик“ радио и виждам, че журналистиката им харесва и имат интерес към професията. Но поради всички натрупвания, негативизма към журналистиката, усещането за нагласеност, че всичко се управлява от куклуводи, някак си води до изтъняване на интереса към професията и хората се насочват към други по-добре платени работи с по-малко грижи. В журналистиката има и грижи, и отговорност“.

„Препоръчвам на младите журналисти да си изберат „идол“, дори да не го познават, и да следят неговите изяви и публикации, да копират и да се учат – трябва да има приемственост. Младите трябва сами да извоюват своя път“ – допълни Ники Кънчев.

„Във времената на подкаста всеки автор има правото и свободата да бъде себе си и да не е финансово зависим. Колкото повече подкасти, колкото повече хора с независимо мнение, толкова по-добре за демокрацията, за развитието на нашето общество и за създаването на мислещи и умни хора. Прекаленото говорене може да има и минуси – да доведе до натрупвания, които да покриват истината. Затова трябва да изграждаме граждани, слушатели и общество, които да могат да мислят критично и да определят източниците на информация. Това се изгражда с години и се пази“ – заяви още Ники Кънчев.

Целия разговор, както и редица други интересни теми като дарителството и добротворчеството, някои лични истории и мнението на Ники Кънчев за последните събития в обществено-политически план, можете да чуете във връзката!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама