Netflix купи правата върху произведенията на Роалд Дал

15:00, 25 сеп 21 / Любопитно 25 1642 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Netflix съобщи, че е придобил правата върху историите на Роалд Дал и планира да създаде „уникална вселена“ от продукти, базирани на тях, съобщава CNN. Стрийминг гигантът заяви, че е придобилa компанията Roald Dahl Story Company, която управлява правата върху произведенията на покойния британски автор.

Netflix казва в прессъобщение, че двете компании „обединяват усилията си, за да представят някои от най-обичаните истории в света на настоящи и бъдещи фенове по нови творчески начини“.

Сделката сега се осъществява три години след като Netflix и Roald Dahl Story Company работиха заедно върху редица анимационни телевизионни сериали - включително продукция, базирана на „Чарли и шоколадовата фабрика“ и адаптация на мюзикъла „Матилда“, пише bTV.

Тези проекти ни отвориха очите за много по-амбициозно начинание - създаването на уникална вселена от анимационни и екшън филми, телевизия, книги, игри, завладяващи преживявания, потребителски продукти и други“, допълват то Netflix.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама