Patria ще достави акустични системи за борба с минната опасност на белгийските и кралските холандски ВМС

10:45, 23 сеп 21 25 1408 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Patria е сключила договор за доставка на акустични системи за борба с минната опасност Patria Sonac ACS за белгийските и кралските холандски ВМС чрез консорциума Naval & Robotics, съставен от ECA GROUP и Naval Group. Системите ще бъдат част от напълно интегрирана хардуерна и софтуерна система за минно разчистване, разработена от ECA GROUP. Този договор е резултат от успехите на фирмата в тази насока. Той подсилва стратегическите усилия на Patria да стане един от водещите доставчици на решения и услуги за борба в подводни войни (ASW) и морски противопехотни мини (MMCM). Новият договор за доставка подобрява съществено  конкурентоспособността и позицията на компанията на световния пазар на MMCM и представлява важна стъпка в новата стратегия за развитие на Patria.

Системата ACS на Patria Sonac изцяло поддържа настройка на мините, симулация на целите, както и режими на работа за заглушаване на мини. Системата е в състояние точно да възпроизведе истински предварително записани или синтезирани подводни или надводни акустични сигнали на целта, което е от решаващо значение за съвременните интелигентни морски мини. ACS на Patria Sonac поддържа самостоятелна работа, но може да бъде интегрирана и като част от всяка многофункцоинална система за прочистване на мини.

„За нас е удоволствие, че бяхме избрани от Belgium Naval & Robotics чрез ECA GROUP за снабдяване на белгийските и кралските холандски ВМС с нашето решение като критичен компонент на набор от инструменти за военноморски миночистачи. Развитието на ACS на Patria Sonac е резултат от дългосрочно ангажиране в областта на прочистване на мини и създаване на морски мини“, казва Йонас Геуст, президент на бизнес звеното на Patria.

Patria има над 35-годишен опит в проектирането, разработването и доставката на подводни акустични системи в областта на  разузнаването, наблюдението, противодействието на морските мини.

Patria участва на международното изложение за отбрана DSEI, което се провежда от 14-17 септември 2021 г. в Лондон. Щандът на Patria е Excel H7 - 120. Ще бъде изложено също широко предлагане на продукти от продуктовото портфолио за разузнаване и наблюдение на фирмата.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама