Жените в „Продължаваме промяната“ няма да са в сянката на Петков и Василев

12:04, 20 сеп 21 / Политика 25 3496 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Жените в „Продължаваме промяната“ изглежда няма да останат в сянката на лидерите Кирил Петков и Асен Василев. Едва ден след обявяването на проекта две от дамите - Яна Балникова и Калина Константинова, дадоха първите си телевизионни интервюта.

Очакванията към нас наистина са много - от една страна това е много одухотворяващо, защото след вчера толкова много подкрепа дойде към нас и това е много хубаво чувство, но и много голяма отговорност“, посочи Яна Балникова пред БНТ. Тя беше зам.-министър на Кирил Петков като служебен министър на икономиката.

„Продължаваме промяната“: Петков и Василев търсят „коалиция на почтените“ и дават заявка за управление

Балникова обясни, че членовете на проекта идват от различни бизнеси и всеки от тях вижда какво пречи на бизнеса в България да се развива и да расте. „В това всъщност аз мога да помогна - в насърчаване на предприятия, на инвестиции, там е моята сила“, посочи тя. Според нея привличането на инвестиции е възможно основно със спиране на корупцията.

„През последните четири месеца много работех с малките и средни предприятия и това, което виждам, е, че има още много какво да се направи в посока насърчаване развитието на тези малки и средни предприятия“, допълни Балникова. Тя даде пример с Фонда за насърчаване на малкия и средния бизнес, където бюджетът е 5 милиона лева годишно. „Където и да отидем в Европа, трябва да ни е срам от този бюджет“, категорична е Балникова. Тя обяви, че са готови да работят с всекиго, който подкрепя техните принципи.

Калина Константинова също е била заместник на Кирил Петков. По думите ѝ тя се познава с него и Асен Василев от над 15 г. Запознала се е с тях покрай малкия ѝ брат, който бил част от „Харвардския клас“ на двамата в СУ „Климент Охридски“. Константинова обясни, че досега не е била част от нито една партия.

Формацията „Продължаваме промяната“ все още търси партия мандатоносител, водят се преговори с няколко различни партии. Относно информацията, че една от тях е „Волт“ на Настимир Ананиев тя отговори, че не е запозната, защото не е участвала в тези преговори.

„Искаме да ни помогнат, да бъдат нашата опаковка, за да се явим на изборите. Няма да търсим да крадем депутати от други партии. Искаме нашата коалиция да се казва „Продължаваме промяната“, добави Константинова.  Тя отхвърли твърденията, че са „президентска партия“, но беше категорична, че ще го подкрепят Румен Радев на предстоящия вот.

За приоритетите им Константинова заяви: „Държавата трябва да се махне от пътя на бизнеса, за да може той добре да си свърши работата. Трябва да осигури една справедлива среда, така че инвеститорите да дойдат, но тази среда трябва да е привлекателна и за хората“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама