Колко ще ни струват изборите на 14 ноември?

11:21, 20 сеп 21 / Политика 25 1435 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Правителството одобри разходите по подготовка и провеждане на изборите за президент и вицепрезидент, както и за народни представители, които ще бъдат на 14 ноември. Отпускат се 123,8 млн. лв., като общите разходи са разпределени за два тура на изборите, предвид допускането за произвеждането на президентските в два тура.

При необходимост от закупуване на допълнителни машини за вота ще бъдат осигурени допълнителни средства по бюджета на ЦИК. А при решение на Комисията за въвеждане на видеонаблюдение в избирателните секции, правителството има готовност да даде още пари.

Окончателно: Изборите ще са 2 в 1 на 14 ноември

Междувременно ЦИК определи възнагражденията на членовете на районните и на секционните избирателни комисии за изборите. Председател на СИК ще получи 130 лв., заместник-председател и секретар на комисията - по 120 лв., а член на СИК - 100 лв. Допълнително всеки ще получи 50% от тази сума заради работа в извънредна епидемична обстановка.

ЦИК дава и по 15 лева на всеки, който участва в получаването на устройствата за машинно гласуване, бюлетините и другите изборни книжа и материали, както и за подреждане на помещението за гласуване.

При възможен втори тур на президентските избори председател на СИК ще получи 105 лева, заместник-председателя и секретаря - 95 лева, всеки член на СИК - 80 лева. Върху тези суми също ще се начислява 50% отгоре за извънредната епидемична обстановка, както и 15 лв. за организационните дейности.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама