Началото на учебната година спряло Денков да се присъедини към Петков и Василев

10:02, 18 сеп 21 / Политика 25 1397 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Ако правителство не се сменяше на 15 септември, а два или три месеца по-рано или по-късно, вероятно щях да бъда с Кирил Петков и Асен Василев. Ангажиментът към просветното министерство е важен. Това заяви служебният министър на образованието проф. Николай Денков.

Петков и Василев ще участват в изборите

„Но при положение, че през последните 3 месеца подготвяме тази система, организираме я по различен начин, слагаме един много труден механизъм, при който да се следи във всяко едно училище какво се случва, за мен беше некоректно да напусна системата, да сложим нов човек, който не познава как работи системата и да се опитаме да я подкараме на 15 септември.

Ангажиментът към просветното министерство е важен - говорим за здравето на децата и учителите и за тяхното образование. Когато стане дума за образование и политика - казал съм го много пъти - в образованието има място само за една политика и това са образователните политики - никакви партии, никакви политически проекти, никакви партийни дейности нямат място в образованието“, допълни проф. Денков в ефира на БНТ.

Министърът повтори, че отговорността му в момента е към образователната система и задачата му е да минимизира, доколкото е възможно, следващата вълна в системата без да се затварят училищата.

Официално: Кирил Петков и Асен Василев не са в новия служебен кабинет

Проф. Денков заяви, че познава Кирил Петков и Асен Василев от години и по време на служебното правителство те са показали, че искат промяна, а и знаят как да я направят.

Възхищавам се на тяхната смелост да влязат надълбоко в корупционните схеми, каза той.

Заяви обаче, че няма представа дали зад партията на Петков и Василев стои президентът Румен Радев. Това, че са служебни министри е очевидно, но оттам нататък те си тръгват по своя път, категоричен е Денков.

Напълно ясно разбирам това, което казаха, че с десни средства могат да се извършат леви политики и те го показаха на практика. Ако спреш кражбите, ако имаш правилните хора, които да събират данъците, митата и т.н. - ти имаш средства, за да подкрепиш образование, пенсионери наука. Това те показаха, че може да се случва и това искат да направят в бъдеще. НС можеше да свърши част от тази работа, на за съжаление не можаха да сглобят партиите. Тяхната идея сега е вероятно да сглобят парламент, който да започне да върши тези неща, каза служебният министър.

За гражданството на Петков Денков заяви, че КС трябва да се произнесе.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама