Петър Илиев е „приключила страница“ за „Има такъв народ“?

08:57, 15 сеп 21 / Политика 25 2379 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Петър Илиев е „приключила страница“ за „Има такъв народ“. Това обяви главният секретар на партията Виктория Василева.

Случилото се с Петър Илиев е затворена страница, той не фигурира в погледа напред на ИТН“, коментира пред „Дневник“ Василева в отговор на въпрос за фигури в евентуално ново правителство. „Излишно е в момента да задълбаваме в тази посока... Гледаме напред и се опитваме да не повтаряме същите грешки“, добави тя.

Припомняме, че Софийският университет започна проверка срещу Петър Илиев за плагиатство, след като се оказа, че цели страници от негова книга съвпадат с дисертация на доц. Наталия Киселова. Впоследствие бе направен опит за преиздаване на книгата, но в съкртен вариант, без идентичните части, но това излезе наяве. Лидерът на партията Слави Трифонов лично защити Илиев от атаките и обвиненията в плагиатство и обяви, че ще се погрижи за него.

По думите на Виктория Василева не само Петър Илиев, но и „много други хора“ не фигурират в погледа напред на партията. „Нещата трябва да се случват по по-различен начин, най-вероятно и в подбора на имената“, смята Василева.

Тя посочи обаче, но без да назовава конкретни имена, че в предложението за кабинет е имало „хора, които не познават, но побързаха да оплюят“ и е „станало проблем, че са много нови“, въпреки че уж обществото очаквало нови фигури, които нямат политическо минало.

Начинът, по който ще протекат разговорите за следващо правителство вероятно ще бъде напълно различен“, обясни Василева и добави, че партията е останала неразбрана. 

„Понякога трябва да създаваш правилата, ние се опитахме да покажем други правила, очевидно те не бяха възприети и може би затова в момента плащаме тази политическа цена и сме обругани и охулени от всички. Като че ли много бързо всички забравиха ГЕРБ, чекмеджетата, кюлчетата, пачките, много бързо. „Има такъв народ“ стана удобният враг“, каза още Василева.

В същото време обаче зам.-председателят на ИТН Тошко Илиев обяви днес, че „нищо не се е променило в отношенията с Петър Илиев. Той не е член на ИТН, а експерт и ще продължим да работим с него“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама