Документален филм с шокиращи подробности от живота на Аланис Морисет

14:00, 18 сеп 21 / Любопитно 25 1734 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Нов документален филм ще разказва за живота и кариерата на певицата Аланис Морисет. Най-шокиращото, което научаваме от лентата е, че когато е била на 15 години тя е била изнасилена от няколко по-възрастни мъже.

Филмът „Jagged“, кръстен на хитовия ѝ албум „Jagged Little Pil“, ще бъде представен за пръв път на филмовия фестивал в Торонто. Вестник „Вашингтон Поуст“ обаче разкри шокиращата подробност от миналото на певицата.

Според вестника във филма Аланис казва: Трябваха ми години на терапия, за да призная, че съм станала жертва. Дотогава казвах, че е било по взаимно съгласие, но после някой ми напомни, че на 15 не мога да дам съгласие. Сега вече знам, че тези хора бяха педофили и това беше изнасилване“, предаде bTV.

Възрастта, на която трябва да е едно по-младо момиче, за да имаш сексуални отношения с нея, е различна в различните държави. Ако тази възраст не е достигната, сексуалният акт се счита за изнасилване.

В България за възраст, на която момичето може да даде съгласие, е 14 години, но в Канада, откъдето е Аланис, възрастта е 16. По тази причина певицата е била твърде малка, когато е имала интимни отношения с няколко по-възрастни мъже.

Тя споделя още, че не за пръв път разказва за случилото се. Още тогава е потърсила помощ от близките си, но не я е получила и е останала разочарована.

„Нали знаете как някои хора питат защо жените чакат по 30 години, за да разкажат какво са преживели? Майната ви, не чакаме 30 години. Никой не е слушал или работата и семействата им са били застрашени. Жените били изчаквали – не изчакват. Нашата култура не иска да ги чуе“, каза още тя.

„Вашингтон Поуст“ съобщава още, че певицата не е доволна от филма и няма намерение да присъства на премиерата. Не се уточнява каква точно е причината за недоволството ѝ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама