Около 41 хил. фиша за неправилно паркиране в София през 2021 г.

10:14, 13 сеп 21 / София 25 2551 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

От нова година затягат контрола на паркирането в софийските квартали. От началото на година са репатрирани над 33 хил. неправилно паркирали автомобила, а глобите с фиш са около 41 хил. 

„Центърът за градска мобилност налага неприсъствени фишове за неправилно паркиране от края на миналата година. Ще припомня, че неправилното паркиране в София и в страната се санкционира от много време от органи като МВР и Инспектората. От миналата година по наша инициатива служба за контрол стана и Центърът за градска мобилност”, посочиДимитър Дилчев - изпълнителен директор на центъра.

Оттогава се работи и за увеличаване на екипите, които налагат такива глоби. В районите извън синя и зелена зона ЦГМ разполага с 9 екипа от по двама души, които работят на терен. Отделно от това около 30 от контрольорите в платената зона също могат да налагат и фишове. 

„Нашата цел е до края на годината всички, които работят по контрола на платената зона, да могат едновременно с това и да санкционират за неправилно паркиране”, допълни още Дилчев в интервю за БНР.

Към момента фишовете се налагат за неправилно паркиране в часовия диапазон от 7.00 до 19.00 ч. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама