Дончева: В ИТН се подчиняват на вожда Слави без да мислят

19:05, 12 сеп 21 / Политика 25 2276 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Депутатите на „Има такъв народ“ се подчиняват безусловно на волята на техния вожд Слави Трифонов без да имат собствено мнение. Тази теза изрази народният представител от коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме“ Татяна Дончева в интервю за БНТ. „Те нямат политически качества. В ИТН видях хора, които са парализирани“, заяви тя.

Дончева е на мнение, че парламентарната група на партията на Слави трябва да започне да взема самостоятелни решения и да мисли автономно. Според нея обаче там няма мислещи хора с идея как се развива политическа дейност, вместо което просто искат да заемат определени позиции, защото предишната система не им го е позволила.

Татяна Дончева предлагала на хора от ИТН да се отцепят срещу 500 000 лв.?

Тя разказа за своя среща в кулоарите на парламента с депутата от ИТН и шеф на комисията по енергетика Иван Хиновски. Той ѝ казал, че отива да пише статия за високите цени на тока, а тя се възмутила, че вместо да пише статии, не използва дадените му лостове от властта. „Ти си от управляващото мнозинство, казваш закон ли да променяме, от министъра ли да искаме интервенция. Те му набутали в ръцете лостовете, а той не знае какво да прави ?!“, коментира Дончева и добави, че много пъти е чувала от депутати от ИТН, че от тях нищо не зависи.

Целият замисъл около Слави Трифонов е деструктивен за политическата ни система. Слави е човек, който не от ден и от вчера е използван за политически цели. Орлин Алексиев, Доган и Пеевски го използват за торпилиране на цялата политическа система, разчистване на терена и попълване с невежи и неосведомени хора“, категорична бе зам.-председателката на НС, цитирана от „Сега“.

Тя обвини ИТН, че умишлено саботират работата на парламента, за да не се пипа съдебната система и да се смени Висшият съдебен съвет. „Къде е закриването на спецсъдилищата ?! Колко дена загубиха?“, попита Дончева.

А за председателя на парламента Ива Митева Дончева каза, че била неопитна. По нейни думи тя е поставила държавата пред конституционна криза, след като е скъсала решението за това как да приключи даденият мандат на ИТН за съставяне на правителство.

Спецпрокуратурата проверява Татяна Дончева за корупция

Скандалът „500к“

Във връзка със скандала „500к“ тя отново отрече да е предлагала пари, за да разцепи парламентарната група на ИТН. Дончева също така видя координирани действия между партията на Трифонов, ГЕРБ и спецпрокуратурата по скандала. „За какво се задейства спецпрокуратурата? Затова, че съм разговаряла с депутата Радостин Василев? Той не твърди, че съм го подкупвала. Тогава? Какъв е проблемът“, запита Дончева и допълни, че исковете за набеждаване срещу Тошко Йорданов и други от ИТН вече са готови.

Скандалът „500 К“: Настана ли време разделно за „Изправи се БГ! Ние идваме“?

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама