Facebook създаде „умни“ очила: снимат, публикуват, приемат обаждания

14:00, 12 сеп 21 / Любопитно 25 2926 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Facebook създаде уникални „умни“ очила, които могат да правят и публикуват снимки и видеоклипове директно в интернет и да получават обаждания. Те могат да бъдат закупени за $299 в 20 страни по света, пише Би Би Си.

За да направите снимка, ще трябва да кажете на очилата да направят това или да натиснете бутон върху самите очила, се казва в изявление на компанията.

Името им е Ray-Ban Stories, защото те ще бъдат използвани за създаване на Facebook истории и са разработени в сътрудничество с Ray-Ban и EssilorLuxottic. Приложението, което е инсталирано в тях и което позволява споделяне и дори редактиране на изображения, се нарича Facebook View.

Очилата имат две камери с резолюция от 5 мегапиксела, което ви позволява да правите снимки и да записвате видеоклипове с продължение до 30 секунди с помощта на бутон или гласов асистент на Facebook. Устройството е оборудвано и с три микрофона и високоговорител за по-добро провеждане на телефонен разговор, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама