Джоди Фостър се е страхувала от Антъни Хопкинс в ролята на Ханибал

20:10, 07 сеп 21 / Култура 25 3862 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Джоди Фостър си спомня как се е страхувала от сър Антъни Хопкинс, когато той е бил в ролята на убиеца-канибал д-р Ханибал Лектър. Лентата „Мълчанието на агнетата“ бе заснета през 1991 г., а Фостър и Хопкинс са в главните роли. 

През януари 2021 г. филмът на ужасите от 1991 г., базиран на едноименния роман на Томас Харис, отпразнува своята 30-годишнина. Джоди играе стажантката на ФБР Кларис Старлинг срещу сър Антъни Хопкинс като затворен убиец и канибал д-р Ханибал Лектър, който й помага да хване най-големия сериен убиец Бъфало Бил (Тед Левайн).

58-годишната актриса признава, че искрено се е уплашила от Антъни поради изпълнението му като Лектър и едва след като снимането е приключило е събрала смелостта да говори с него.

Джоди Фостър получи почетна „Златна палма“

В интервю за списание ОК! тя разкри: „Той е изключителен актьор и е толкова мил човек. За първи път го срещнах, когато четяхме сценария около масата. Той започна да чете и изведнъж се почувствах толкова уплашена!“. 

„Мълчанието на агнетата“ пожъна успехи сред публиката и критиците, и спечели награда „Оскар“ в петте основни категории: Най -добър филм, Най -добър режисьор на Джонатан Дем, Най -добър актьор за Хопкинс, Най -добра актриса за Фостър и Най -добър адаптиран сценарий.

Джоди спечели първия си „Оскар“ за най -добра актриса за ролята на оцеляла от изнасилване в драмата от 1988 г. „Обвиняемият“ - режисирана от Джонатан Каплан, припомня БГНЕС. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама