Джоди Фостър получи почетна „Златна палма“

20:05, 07 юли 21 / Култура 25 2511 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Американската киноактриса Джоди Фостър получи почетната „Златна палма“ за цялостно творчество на кинофестивала в Кан по време на церемонията по откриването на 74-тото му издание.

Фостър е деветият победител в историята на наградата. Преди това лауреати са кинотворци като Бернардо Бертолучи, Джейн Фонда и Ален Делон, пише БНР. 

Фестивалът напълно промени живота ми, дължа му много. Фактът, че творците в киното са толкова почитани тук, прави наградата още по-скъпа за мен“, каза Джоди Фостър при получаването на приза.

Откриват кинофестивала в Кан

Кинофестивалът бе открит вчера, като в него се състезават общо 24 филма. Сред претендентите за „Златна палма“ са творбата на италианския режисьор Нани Морети „Три етажа“, американският филм „Денят на флага“ с режисьор Шон Пен, френският мюзикъл „Анет“, филмът на Пол Верховен „Бенедета“ и японската лента „Можеш да караш колата ми“.

В конкурсната програма „Особен поглед“, световна премиера ще има българската продукция „Жените наистина плачат“ на Весела Казакова и Мина Милева. Във филма участва актрисата Мария Бакалова.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама