Радев отрязал БСП за служебното правителство

17:51, 30 авг 21 / Политика 25 3349 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обясни, че два пъти е питала президента Румен Радев дали левицата може да предложи служебния кабинет за редовен. Той ѝ е отговорил, че това е експертно правителство и би било по-добре БСП да представи свои експерти.

„Ние питахме президента, водихме разговори – така разбираме политиката. Отива се при президента открито и говорим, а не каним министри зад гърба му в офисите си“, подчерта Нинова пред bTV, визирайки думите на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, че е разговарял с Кирил Петков и Асен Василев в своя офис. От БСП не са водили разговори със служебния премиер Стефан Янев или с някой от другите служебни министри.

БСП бави връщането на мандата до 15 септември

На въпрос дали бавенето на връщането на третия мандат е било поискано от президентството, за да бъде гласувана актуализацията на бюджета, Нинова отговори, че няма такова нещо.

Междувременно партията проведе няколко срещи с бизнеса и синдикатите с идеята да събере становища за ревизията на финансовия план на държавата. Нинова съобщи, че ще внесе между първо и второ четене предложения за увеличаване на средствата за МВР. Предложенията, за които БСП се ангажира, са подготвени от ръководството на МВР и предвиждат 30 млн. лв. допълнителни разходи за издръжка, 10 млн. лв. за купуване на защитни комплекти, 37 млн. лв. за противодействие на миграционния натиск, 16 млн. лв. за актуализиране на лимитите за вещево имущество на служителите, 10 млн. лв. за МВР болница. „Ще потърсим съгласие по предложенията и с останалите парламентарни групи, за да имаме мнозинство и кворум при гласуването“, каза Корнелия Нинова.

ИБГНИ няма да подкрепи БСП за третия мандат

По време на срещата с туристическия бранш от БСП заявиха, че ще предложат да се съкратят сроковете между първо и второ четене на акуализацията на бюджета, както и постигане на съгласие по минимум пакет, който да включва разумни мерки с осигурено финансиране, които засягат повече хора и фирми.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама