Хаджигенов: Трифонов събори всички мостове, които ние другите построихме

09:20, 30 авг 21 / Политика 25 3103 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Разговорите с БСП за третия мандат трябва да се проведат по две причини. Първата причина е чисто политическа, защото в петък Слави Трифонов събори всички мостове, които ние другите построихме. Това каза Николай Хаджигенов, депутат от „Изправи се БГ! Ние идваме“ в ефира на БНТ.

Очевидно политическото поумняваме няма да се случи скоро и то струва една добра цена - всяко отиване на избори по нечия прищявка - на Трифонов - струва 65. млн“, изтъкна той. Хаджигенов заяви, че лидерът на „Има такъв народ“ е единственият, който поставя ултиматуми. „Ние няма да се смирим и сигурно ще ходим и на 16-и избори“, каза Хаджигенов.

БСП бави връщането на мандата до 15 септември

Втората причина, според него, поради която трябва да се завършат разговорите, е съдебната реформа. „Между другото, решението на Трифонов означава, че Гешев ще се радва още известно време - като стана дума за правосъдна реформа. Това даде възможно на Борисов отново да се чувства фактор и да се подиграва на всички от джипката си“, каза депутатът от „Изправи се БГ! Ние идваме“.

Има неща, които започнахме миналия път, а сега трябва да ги довършим. Това е законопроект за НСО, Закон за защита на бюрото, закриване на спецсъдилищата. Поне тези три неща, извън актуализацията на бюджета, което е изключително важно“, уточни той.

ИБГНИ няма да подкрепи БСП за третия мандат

Хаджигенов потвърди, че връщането на третия мандат се бави, за да се завършат тези теми в Народното събрание. „Това може да продължи колкото е нужно и след 15 септември, ако е нужно. Аз не споделям оптимизма на БСП, че бюджетът може да бъде приключен в рамките на няколко дни, въпреки че става въпрос за актуализация“, каза още Хаджигенов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама