Напълняването в областта на талията - признак за диабет

20:00, 23 авг 21 / Любопитно 25 3627 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Напълняването в областта на талията в чести случаи сигнализира за развитие на диабет. Терапевтът Надежда Чернишова разказа за това пред телевизионния канал „Москва 24“.

Според лекаря метаболитният синдром, който възниква на фона на наднормено тегло, често сигнализира за ендокринни патологии, включително диабет. Човек може самостоятелно да провери дали е изложен на риск: за това трябва да измери талията с измервателна лента.

Бобовите растения понижават кръвната захар и холестерола

Обиколката от повече от 80 сантиметра при жените и 100 сантиметра при мъжете е тревожен знак и причина за спешна консултация с лекар, тъй като ранното откриване на този метаболитен синдром ще помогне да се избегне развитието на болестта, предупреди Чернишова, цитирана от БГНЕС.

Тренировките вечер понижават кръвната захар

Човек има известно време, от няколко месеца до няколко години, когато, след като промени начина си на живот, направи корекции в храненето си, може би, след като е получил и някои лекарства, може да избегне захарен диабет.

Диабетът е хронично заболяване, което се развива, когато панкреасът не произвежда достатъчно инсулин или тялото не може ефективно да използва произвеждания от него инсулин. Според СЗО той увеличава смъртността с два до три пъти и съкращава продължителността на живота. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама