Хотдогът отнема 36 минути от живота ни, орехите добавят 26

18:45, 23 авг 21 / Любопитно 25 4099 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Учени от Мичиганския университет са изчислили колко време добавят или отнемат от продължителността на живота някои от хранителните продукти, съобщават от РИА Новости, цитирайки „The Telegraph.“

Специалисти са създали стандартизирана система, с чиято помощ оценили повече от 6000 ястия и продукти. Забелязано е, че средно всеки грам консумирано колбасно изделие, отнема 27 секунди от живота.

Отчетено с други фактори, един хотдог „коства” 36 минути от продължителността на живота, а изпиването на една кола - 12,5 минути. Отбелязва се и негативното отражение на червеното месо.

Съществуват и немалко храни, които спомагат за дълголетието. Например, изчисленията са показали, че порция орехи добавят 26 минути, а сьомгата – 16. Към полезните храни спадат още плодовете, зеленчуците, бобовите.

На базата на изчисления и по отношение на влиянието на производството и съхранението им върху околната среда, експертите препоръчват увеличаване потреблението на риба и растителни храни, пише БНР.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама