COVID-19 по света: Гърция връща строгите мерки

16:40, 22 авг 21 25 3978 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Гърция ще върне строгите мерки срещу COVID -19 в следващите седмици. Пълен локдаун няма да се налага, но носенето на маски на открито отново ще стане задължително. Неваксинирани няма да могат да влизат в закрити заведения, кафенета, барове, театри, киносалони и стадиони. В същото време имунизираните ще бъдат допускани навсякъде, ако покажат дигиталния си сертификат и лични документи.

Говорителят на гръцкото правителство каза, че мерките ще бъдат обявени във вторник. Той подчерта, че „пандемията не е приключила, продължава и не отстъпва, за разлика от ината на някои хора, които интерпретират нещата по свой начин”.

COVID-19 по света: Нова Зеландия въвежда пълен локдаун заради един случай

Гръцките здравни власти съобщиха снощи, че новите случаи на COVID -19 за денонощието са 3191, съобщават вестник „Катимерини” и БТА. Деветнайсет от новите случаи са установени сред туристи при пристигането им в Гърция. Към вчерашния ден са регистрирани 23 смъртни случая, с които общият брой на жертвите на пандемията нарасна на 13 351. Общият брой потвърдени случаи е 557 239. Броят на интубираните пациенти вчера е бил 317.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама