От какво най-много се дразнят шофьорите?

15:00, 21 авг 21 / Любопитно 25 4329 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Най-голямо раздразнение сред шофьорите предизвикват пътниците, които изхвърлят боклука през прозореца на колата и дават съвети как да се шофира, сочи проучване на услугата SberAuto.

„Най-голямо раздразнение сред изследваните шофьори (цели 72%) причиняват пътниците, изхвърлящи боклук през прозореца. За други 70 % идеалният пътник никога няма да бъде този, който дава съвети за шофиране, а 57% изпитват дискомфорт, когато пътникът се държи непредсказуемо: внезапно повишава глас или пляска по таблото“, установиха експертите.

Други 41% от шофьорите се ядосват, когато се налага да се яде в колата, а 38% няма да понасят, ако пътникът не си изтупа краката от сняг преди да влезе в колата, или не изтръска мокрия си чадър.

Около една трета от анкетираните (36%) откачат от пътници, които блъскат силно вратите, всеки десети се чувства ядосан, когато пътник пее по време на пътуване, а 8% признават, че не обичат да шофират с телефони. И само 1% от анкетираните имат изключително търпение и позволяват на пътниците да правят абсолютно всичко в колите. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама