Смартфоните ще изчезнат до 10 години

18:30, 18 авг 21 / Любопитно 25 5690 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Само след десет години смартфоните напълно ще изчезнат, като вероятно ще бъдат изместени от други технологии, прогнозират експерти.

В момента мобилно устройство е необходимо само за удостоверяване на потребителя и пренос на информация. Човек може да бъде идентифициран по различен начин, например чрез лице или пръстови отпечатъци и глас, а информацията може да се проектира върху стена или огледало с помощта на IoT сензор (IoT - "Интернет на нещата").

Приложение за смартфон разкрива дали котката страда

„Следователно телефонът е отживелица, след 10 години той ще изчезне, ще бъде заменен от нас, хората. И бабата, която е изгубена в центъра на града, няма да има нужда да се обажда никъде: тя може да попита стената „Как мога да се прибера вкъщи?“, А стената ще ѝ покаже маршрута със стрелка”.

Смартфонът, подобно на имплантиран чип, е остаряла технология, така че след десет години той ще остарее, пише БГНЕС.

По-рано американски учени създадоха устройство, което позволява да се генерира енергия от човешки пръсти. Това е тънка лента, която е прикрепена към краищата на фалангите. Най -голямо количество електричество се генерира, когато се генерира пот и пръст влезе в контакт с повърхности (пиезоелектричен ефект).

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама