Четирима полицаи са обвинени за насилието на протестите

16:48, 15 авг 21 25 4202 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

По повод кадрите с полицейско насилие, които станаха обществено достояние в петък, от Софийската районна прокуратура информираха, че са образувани 65 досъдебни производства във връзка с хулигански действия и причинени телесни повреди по време на протестите през лятото на 2020 г. 24 от тях вече са приключени и внесени в съда. С влязъл в сила съдебен акт са осъдени 4 лица.

Родната полиция ни пази?

СГП наблюдава и досъдебно производство за причиняване на телесни повреди от полицейски служители при изпълнение на службата им. В хода на разследването са разпитани множество свидетели, изискани и приобщени са записи от видеокамери, включително записът от камера „под колоните на МС“. Изготвена е видео-техническа експертиза от експерти от СДВР. Изискани и приобщени са медицински и други относими документи. Назначени и изготвени са съдебно-медицински експертизи, уточниха от прокуратурата.

До момента към наказателна отговорност са привлечени четирима служители на МВР.

Разследването продължава и е взето на специален надзор.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама