Кората от диня прави чудеса за кожата

16:10, 14 авг 21 / Любопитно 25 3931 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Кората от диня може да направи чудеса с кожата ви. Освен че ще направи кожата ви мека и сияйна, тя помага и при проблеми с акнето.

Вместо да хвърляте кората от диня, можете да я използвате за смутита, десерти и дори за марината. Въпреки че този плод е чудесен със своите вкусови качества и грижа за кожата, кората му също е пълна с ползи. Така че, следващия път, когато искате да изхвърлите кората от диня, не забравяйте, че можете да я използвате. 

Защо динята е толкова полезна?

За начало ще трябва да нарежете динята и да премахнете частта за консумация. След това нарежете кората на парчета, сложете я в блендер и направете паста от нея. След това изсипете сместа в кофа с лед и я съхранявайте във фризера за няколко часа. Извадете едно кубче и го разтрийте внимателно по лицето и шията. Повтаряйте това всеки ден.

Тази процедура наистина е много проста и вероятно се чудите защо трябва да има кубчета лед. Кубчетата лед като цяло са чудесни за кожата. Те поддържат лицето ви свежо и подмладено, а също така могат да помогнат при акне, болезнени пъпки, зачервяване и дразнене на кожата. Кубчетата лед също са чудесни за поддържане на лицето младо. Те могат да помогнат при преждевременно стареене и появата на бръчки.

Защо не бива да мием лицето си под душа

Едно кубче лед с пюре от диня дневно трябва да е достатъчно, за да придаде на кожата естествен блясък. Кората от диня прави кожата мека и блестяща и я овлажнява перфектно. Действа и като естествен тоник. Освен това, ако имате мазна кожа и сте по-склонни към акне, кората от диня под формата на кубче лед може да премахне излишната мазнина от повърхността на кожата и да почисти порите. По този начин лицето ви може да бъде почиствано ежедневно, пише „The Indian Express“, цитиран от БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама