Ръководството на НДК подаде оставка

20:05, 10 авг 21 / София 25 4695 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Ръководството на НДК обяви оставката си, но без да споменава какви са мотивите за това решение. Единственото неконкретното обяснение, което дават е, че е време за нови хоризонти и промяна. Те са депозирали вече своите молби за освобождаване до министъра на културата Велислав Минеков.

Борислав Велков: Бъдещето на НДК минава през истината за НДК

След почти четири години и половина председателят на Съвета на директорите Борислав Велков и членовете Ангел Митев и Красимир Петков отбелязаха, че най-важното е, че са поставили нова управленска култура, „в която няма корупция, няма мои и твои, водени единствено и само от интересите, просперитета и репутацията на НДК като най-големия конгресен и културен център в България, в който са проведени най-значимите конгресни и културни събития в новата ни история“. „Със сигурност има и несвършено! Но за себе си знаем, че сме правили всичко, което е било по силите и възможностите ни в турболентни времена“, написаха от ръководството в емоционалното си съобщение, изпратено до медиите. 

Борислав Велков показа тъжното състояние на „велинградското НДК“

Те благодариха на всички техни колеги и на целия екип на НДК, които са ги подкрепяли в тежките времена и кризисни ситуации. „Благодарим и на тези, които през годините изхабиха кофа с мастило! Еднакво мотивиращо е. Едното ти дава криле, другото те надъхва да покажеш, че доброто има място в НДК... Благодарим на екипа на Министерството на културата и искрено пожелаваме успех на следващия управленски екип, който да направи онези задълбочени реформи и преструктуриране, които са належащи, за да може НДК да оцелее и да тръгне по пътя на просперитета и съвременните стандарти в управлението на съвременните конгресни и културни центрове“.

Припомняме, че преди близо два месеца служебният министър на културата Велислав Минеков обяви, че в НДК започва одит на последните пет години. Причинта - голямата загуба на комплекса. По думите му до първи януари тази година загубите на НДК възлизат на 86.5 милиона лева, което било повече от целия бюджет на Министерството на културата. Министърът посочи, че няма да разреши приватизация на НДК, въпреки че е чувал за такива намерения. От управата на дружеството тогава контрираха, че приватизация е невъзможно да се случи, защото дворецът е в забранителния списък за раздържавяване.

Досега официална информация за резултатите от проверката все още няма.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама