Оставете плажните крадци с празни ръце

19:25, 10 авг 21 / Любопитно 25 3484 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Лятото е в разгара си и мнозина ще се отправят към плажовете край морето у нас или в чужбина. За соло пътешественика обаче плажуването е известно предизвикателство. И вероятно, основният проблем е как да съхраните вещите си, ако сте сами? Но това изобщо не означава, че си струва да се откажете от такава ваканция.

Ето три прости правила, които ще оставят плажните крадци с празни ръце.

Не привличайте внимание

Разбира се, на почивка искате да изглеждате страхотно, защото се подготвяте за това събитие през цялата година, ограничавахте се от любимите си десерти и „страдахте“ във фитнес залата. Плажът обаче изобщо не е мястото, където една самотна дама трябва да привлече вниманието както на местните, така и на останалите туристи. За да намалите интереса към вашите притежания, опитайте се да не демонстрирате телефон последен модел и още повече не ходете на плаж със скъпа електроника. Що се отнася до дрехите, изберете по-семпли неща, за да не се откроявате от останалите, съветват от „Woman Hit“.

Не вземайте нищо ценно

Ако ходите на едно и също място всеки ден, твърде вероятно е край вас да почиват едни и същи хора. Лесно можете да започнете разговор и учтиво да помолите съседите да наблюдават багажа ви докато сте в морето. В повечето случаи хората няма да ви откажат, а и вие бихте им върнали жеста. Друго полезно правило е да не носите твърде големи суми, едри банкноти и скъпи аксесоари.

Не плавайте далеч от плажното си място

Ако предпочитате да прекарвате всеки ден на нов плаж и изобщо не сте привързани към определено място, опитайте се да не избирате безлюдни плажове. Избягвайте и претъпканите - тук е най–лесно да се окажете без ключовете от колата или скъпия си таблет. Когато няма кой да наблюдава вещите ви, самите вие бъдете по-бдителни. Опитайте се да не плувате далеч и като цяло стойте по-близо до брега. И разбира се, когато решите да поплувате постарайте се да скриете ценностите си на дъното на чантата, най-добре увити в кърпа, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама