Краят на една ера: Меси се сбогува през сълзи с „Барселона“

16:05, 08 авг 21 / Спорт 25 4222 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

През сълзи Лионел Меси потвърди, че напуска „Барселона“. На емоционална пресконференция аржентинецът се сбогува с клуба, в който играе от 13-годишен.

„Това е много труден момент за мен, не бях подготвен. Миналата година бях убеден, че искам да си тръгна, но тази година исках да остана повече от всичко. Дадох всичко за този клуб от първия до последния ден. Никога не съм си мислел, че ще се сбогувам по този начин“, бяха част от първите думи на Меси.

Меси счупи рекорд на Пеле

При излизането си на сцената аржентинецът се разплака, а впоследствие получи продължителни ръкопляскания след обръщението си. Той благодари на всички в „Барселона“ и уточни, че докато тялото му позволява, ще продължи да се състезава на най-високо ниво.

На въпрос дали ще продължи кариерата си в ПСЖ, Меси отговори: ПСЖ е една възможност, да. В момента няма нищо потвърдено. Получих много обаждания след изявлението на „Барселона“. Обсъждаме въпроса“. Той уточни, че скорошна снимка с футболисти на ПСЖ е съвпадение, като тя е направена по време на ваканция с негови приятели в Париж. „Те ми казаха: „Ела в Париж“, но това беше просто шега“, посочи Меси.

Краят на една ера

Преди няколко дни „Барселона“ изненадващо съобщи, че новият договор на Меси не може да бъде подписан въпреки желанието на двете страни. Като причина каталунците изтъкнаха новите ограничения в бюджета за заплати на отборите в Ла Лига. Очакваше се 34-годишният нападател да намали наполовина заплатата си и да подпише договор за пет години. Впоследствие обаче президентът на „Барселона“ Жоан Лапорта заяви, че това е щяло да постави клуба под риск за 50 години. По думите му сделка с Меси би означавало стойността на заплатите да представляват 110% от приходите на клуба.

Меси вече не е играч на Барса

Меси поясни, че е направил всичко възможно, за да остане в клуба. „Когато се проведоха изборите (през март), говорих с Лапорта и се убедих, че ще остана. Договорът ми никога не е бил проблем... Това, което знам, е, че направих всичко, което можах. Клубът каза, че не може да се получи заради Ла Лига. Мога да гарантирам, че направих всичко по силите си, за да остана. Миналата година не исках да оставам и го казах, но тази година беше различно“. 

Футболистът определи напускането на „Барселона“ като най-трудния момент в кариерата му. Меси уточни, че е спокоен за бъдещето на „Барселона“. Тъжен съм, защото не исках да напускам клуба, който обичам. И без мен „Барселона“ е един от най-добрите отбори в света. Клубът има страхотен състав, а и повече играчи ще дойдат занапред. Както каза Лапорта, клубът е над всеки един играч. Но хората ще свикнат. В началото ще бъде трудно, но в края хората ще свикнат, както с всичко друго на този свят“, допълни Меси, цитиран от „Дневник“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама