Хаджигенов: Като погледнем Петър Илиев, бягаме с писъци 

14:13, 08 авг 21 / Политика 25 4245 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Парламентарната група на „Изправи се. БГ! Ние идваме“ ще най-вероятно утре ще вземе решение дали да подкрепи предложеното от „Има такъв народ“ правителство. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „Изправи се. БГ! Ние идваме“ Николай Хаджигенов в интервю за БНР. 

По думите му с „Демократична България“ имат решение да гласуват с обща позиция. Той подчерта, че от неговата коалиция няма да отсъстват от пленарна зала или да се въздържат от гласуване. Не мисля, че ще правим такива еквилибристики. Не ги намирам за коректни. Не сме в парламента, за да се въртим с гръб срещу вятъра. При всички положения ще гласуваме. Как – ще решим“, изтъкна Хаджигенов.

Дончева за кабинета на „Има такъв народ“: Персони без капацитет

„Има такъв народ“ мислят, че са „единствени в Слънчевата система“

Той определи като несериозен начина, по който „Има такъв народ“ се опитват да правят политика „и предишния път, и сега“. Такова силово налагане тип ГЕРБ, тип БСП в най-силните им години – ние сме единствени, непобедими и безсмъртни и ще направим каквото ние си решим, защото така сме си решили, най-малкото това го ядохме последните 20 години с ГЕРБ. Каква е разликата? Ще си направим собствен ГЕРБ, запита иронично зам.-председателят на обединението. 

Хаджигенов подчерта, че като демократ не би допуснал „някой да изнасилва по подобен брутален начин демокрацията“. Има такъв народ“ живеят с идеята, че са „единствени в Слънчевата система“, смята той. Според него политическата криза, „с която всички плашат, е нещо хубаво, защото ще помогне да се изчистим от тази шлака“. „И може би ще позволи на някои да пораснат политически“, добави Хаджигенов. Ние нямаме нормална държава, по дяволите, а ще се делим на идеологии в момента. Това е несериозно“, коментира още той.

„Като погледнем Петър Илиев, бягаме с писъци“

Зам.-председателят на обединението остро разкритикува състава на редактирания кабинет на партията на Слави Трифонов. „Три неща имат значение – какво ще се прави, как ще се прави и кой ще го прави. И като опрем до „кой ще го прави“ и погледнем кандидат-министъра на вътрешните работи, това е моментът, в който бягаме с писъци оттам. Предложението за министър на правосъдието е точно толкова потресаващо“, подчерта той. 

Николай Хаджигенов разкритикува зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, за това, че обвини служебния министър Асен Василев в плагиатство, а същевременно кандидатът му за вицепремиер има 80 страници, изплагиатствани от доцент от Юридическия факултет“. Според него Петър Илиев няма как да проведе мащабни промени, защото вероятно е влизал в МВР само да си вземе личната карта.

Той посочи, че в момента в МВР е нужен човек като министър Бойко Рашков. „Който не му пука, на който му стиска и който има нужната компетентност. Тази комбинация, а не масон и човек, който копира чужди документи в собствената си дисертация“. Според Хаджигенов двамата кандидат-министри Петър Илиев и Иво Атанасов „светят като крушки“.

Мандатът на „Има такъв народ“ е върнат: Иво Атанасов е кандидатурата за правосъден министър

Критики от негова страна отнесе и Велислава Петрова, която е предложена за министър на образованието. „Малко ме напряга идеята имунолог за министър на образованието. Напряга ме до степен да не разбирам. Сигурно има някаква сериозна причина. Явно ми убягва“. 

„Има такъв народ“ водят разговори с БСП, на нас ни показаха филмче“

Николай Хаджигенов уточни, че от партията на Слави Трифонов водят разговори само с БСП. „С нас не. На нас ни показаха филмче със състава на Министерски съвет без структурата“. Той уточни, че след експертните разговори с „Има такъв народ“, предшествали персоналното представяне на кабинета, които по думите му са преминали добре, не са водени други.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама