„Жертва на хакерска атака“: Момчил Иванов обяснява коментарите си в социалните мрежи

12:49, 05 авг 21 / Политика 25 4098 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Великотърновският адвокат Момчил Иванов е кандидатът на „Има такъв народ“ за ключовата позиция на правосъден министър в представения във вторник проектокабинет на партията. 

Непознатият до момента юрист обаче доби национална популярност във вторник, а след това наяве излязоха и накои части от предишния му „бурен живот в онлайн пространството“. И преди скандалът да се разразстне, кандидатът за правосъден министър изтри профила си в социалната мрежа Фейсбук.

„Соросоидни платени политици

В началото единственото изявление на Момчил Иванов, до което се добраха медиите, беше негова публикация срещу неназовани „соросоидни платени политици“ и „майкопродавци“, пише „Свободна Европа“

Публикацията на Момчил Иванов гласи следното: „За първи път някой казва НЕ на соросоидните платени политици - майкопродавници. Срещу ИТН е активирана цялата гнусна паплач, която последните 30 години постоянно точи държавните финанси под една или друга форма. Тоя път няма да ви се получи! Ще удържим цялата тази злост в името на България и националният интерес“, пише Момчил Иванов (правописът е запазен).

 

Коментарът на Иванов е от обедните часове на миналия петък, когато се появи информацията, че „Има такъв народ“ са обсъждали с ДБ и ИБГНИ номинацията на Петър Илиев за премиер. По-късно мандата за сформиране на правителство взе Пламен Николов.

След като въпросното изявление започна да се тиражира в социалната мрежа, то беше изтрито от личната страница на Момчил Иванов.

Студентка по жартиери и заплахи към медии

Малко по-късно популярност добиха други изяви от профила на кандидат-правосъдния министър. Според скрийншот на публична дискусия, водена преди седем години, Иванов призовава своя студентка да се яви „на червеното килимче" по „жартиери“.

Малко по-късно в социалната мрежа се появи и скрийншот на друг статус от профил с име Momtchil Ivanov, за който той отрича да е негов.

В статуса Ivanov се обръща към медиите „Дневник“, „Капитал“ и „Свободна Европа“ и казва, че търпението на българите има своите граници. „Скоро ще затворим мръсните ви лъжливи майкопродажни соросоидни усти!!!!“.

Малко по-късно профилът на Momtchil Ivanov беше изтрит, а част от съдържанието остана откриваемо само като скрийншоти.

„Не е мое това – нямам представа“

Кандидатът за правосъден министър казва пред „Свободна Европа“, че не е писал подобен постинг. И пое ангажимент, че „ако трябва“ ще направи техническа експертиза, за да се докаже, че не е публикувал подобно нещо. „Не мисля такова нещо, каквото ми се приписва за Дневник, Капитал и Свободна Европа“, каза още Иванов.

Той каза също, че не е злоупотребявал със свои студентки, привиквайки ги по жартиери на „червения килим“. „Това е писано в някаква група – вие как си представяте да направя подобно нещо?“, попита Момчил Иванов.

Кандидат-министърът обаче потвърди, че той е авторът на публикацията за “соросоидните платени политици – майкопродавци“. Попитан какво има предвид Иванов разказа, че адресатът е конкретен човек от „Демократична България“ - Велико Търново, който е обиждал партията на Слави Трифонов и наричал „Има такъв народ" чалгари. Иванов отказа да назове кой е човекът от ДБ, станал събирателен образ за „политици-майкопродавци“, защото „той човекът не знае, че е за него“.

Кандидат-министърът добави още, че след като е публикувал статуса, му се е обадил "човек от екипа на Иван Костов“, който сега е симпатизант на Демократична България. „И ми каза: пич, не е окей това, което правиш“. Така Иванов размислил и изтрил публикацията.

В продължението на разговора депутатът от „Има такъв народ“ декларира още веднъж, че не е заплашвал медии и не е автор на написаното

„Телефонът ми изписа имате проникване“

Момчил Иванов твърди, че е жертва на хакерска атака.

„Снощи (вторник - б.а.) към 17 часа софтуерът на телефона ми изписа буквално "Имате проникване в телефона, моля да го рестартирате“, обясни той. И допълни, че досега мобилният му апарат не го е предупреждавал за „подобни неща“.

„Имам го от четири години този телефон, за първи път ме предупреждава“, каза Иванов. А на въпрос какво е устройството, което е способно само да засича атаки, той отговори: "Изписа го като софтуер. Аз съм адвокат човек, казвам ви самите факти“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама