Официално милиардер: Риана вече е най-богатата жена музикант

19:05, 05 авг 21 / Любопитно 25 3930 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Риана - певица, композитор и актриса, вече официално е милиардер и най-богатата жена в света на музиката. Според сп. „Форбс“ личното ѝ състояние е 1.7 млрд. долара, което е поставя на второ място след Опра Уинфри в класацията за прочути имена в шоу бизнеса.

Но Робин Риана Фенти, както е рожденото ѝ име, не дължи това на появата си на сцената, в записи и на големия екран. Причината е успехът на козметичният бранд Fenty Beauty (основан през 2017 г.), оценен на най-малко 2.8 млрд. долара. В него Риана има 50%, а останалото е на холдинга за луксозни стоки Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) на Бернар Арно, вторият по богатство човек в света.

Друг бранд - за бельо Savage X Fenty (започнат през 2018 г. заедно с американската TechStyle Fashion Group, е оценен от „Форбс“ на близо 1 млрд. долара, а в него Риана има 30% (270 млн. долара). Отново фамилията Арно се появява тук, защото през февруари инвестиционното дружество L Catterton, управляващо средства на LVMH, вложи 115 милиона долара в TechStyle Fashion Group. Но има и други известни инвеститори - Marcy Venture Partners на Jay-Z.

Миналия месец певицата обяви, че пуска собствена марка парфюмерия. Тепърва ще се види доколко успешна ще е тя, защото не всеки неин проект оцелява. Модната къща Fenty за дрехи, обувки и аксесоари, която бе създадена през 2019 г. (с групата LVMH) беше замразена в началото на 2021 г. „в очакване на на по-добри условия“.

Но засега единственото оплакване, което някои нейни фенове могат да имат, е за кариерата ѝ като музикант. Отдадена на проекти в козметиката и облеклата, Риана не е пускала нов албум от 2016 г., а преди издаваше по един почти всяка година, пише „Дневник“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама