Заводът ще почака, работа ме чака: Караянчева се завръща в парламента като сътрудник

10:26, 03 авг 21 / Политика 25 4966 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Само две седмици, след като бившият председател на парламента Цвета Караянчева обяви, че ще се върне на работа като машинен инженер, се оказва че заводът ще почака, а нея работа я чака…пак в парламента.

Караянчева: Работа ще си намеря, гладна няма да остана

Явно „мирисът на масло“ и „адреналина от това да произведеш нещо със собствените си ръце“ не са се оказали толкова изкушаващи, колкото Караянчева ги описа. И набързо ги замени за спокойната и административна работа на нещатен сътрудник на парламентарната група на ГЕРБ по законодателните въпроси.

Кърджалийското острие на ГЕРБ остана без място в Народното събрание, след като партията не успя да спечели нито един мандат в областта, но партията е успяла да я вкара в парламента през страничния вход.

Караянчева не е единственият член на ГЕРБ, който не успява да спечели място в парламента, но се урежда като сътрудник. В подобна ситуация са бившия зам.-министър на външните работи Георг Георгиев, който ще консултира съпартийците си по въпросите за външна политика и младежки политики, както и бившият икономически министър Лъчезар Борисов, който логично ще съветва по икономически и финансови теми.

Сред сътрудниците на ГЕРБ са още дългогодишната пиарка на бившия премиер Бойко Борисов – Севделина Арнаудова, както и колегата ѝ Никола Николов, които ще дават съвети за медии и връзки с обществеността.

Макар и с най-дълъг и интересен списък, ГЕРБ не са единствените, които са се сетили да използват като сътрудници знакови лица, останали извън парламента. Така например ексдепутатът от ДПС Велислава Кръстева също се завръща като сътрудник по темите култура, медии и връзки с обществеността. Неуспелият да влезе в парламента като депутат Никола Вапцаров от „Исправи се бг! Ние идваме“ ще консултира парламентарната група по теми като съдебна реформа и правосъдие.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 21:09, 03 авг 21

ПКП събира бардака

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама