Караянчева: Работа ще си намеря, гладна няма да остана

18:16, 16 юли 21 / Политика 25 4264 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Работа ще си намеря, гладна няма да остана, защото съм добър инженер. Това коментира Цвета Караянчева в ефира на bTV, след като стана ясно, че няма да бъде част от следващото Народно събрание. Бившият председател на парламента остана без място в пленарната зала, след като се оказа, че ГЕРБ не печели нито един мандат в Кърджали.

Кои са големите отсъстващи в 46-ия парламент?

Караянчева обяви, че изборната система „Хеър – Ниймайер“ е „откраднала“ мястото ѝ в парламента и го е дала на „Има такъв народ”. „В Кърджали загубихме мандата от партия, която бихме с 2000 гласа“, каза тя. 

По думите ѝ преди изборите в Кърджали уволненията са били като по времето на БКП. „Удряха по хората на ГЕРБ, които носят рекламни материали…Хората се уплашиха. Притесняват се и не отиват до урните“, посочи Караянчева.

Тя каза, че вече ѝ се иска да се върне в реалното производство с „мириса на масло“, където има „истински адреналин“. Тя отговори на подмятанията на Мая Манолова, че е работила в предприятие за поцинковани кофи, като посочи, че заводът е високотехнологичен и в него се произвеждат живоспасяващи  хемодиализатори. „Г-жа Манолова, ако не е в парламента или омбудсман, нека да помисли къде ще работи“, добави тя.

Правителство на „Има такъв народ” няма да видим

Правителство на „Има такъв народ“ няма да видим, те се опитват по рекетьорски начин да налагат свои хора, така се прави когато имаш 120 депутати, коментира още Цвета Караянчева. Според нея партията на Слави Трифонов няма да понесе политическа отговорност.  

Не изключвам възможността да водим разговори с тях, нека да излъчат група и да започнат разговори, призова тя.  „Не искаме да има трети кръг на избори, хората са изтощени, избирателната активност е ниска“, добави Караянчева.  

В политиката трябва да се водят диалози и да се търсят допирни точки, посочи още тя.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 19:39, 16 юли 21

ПКП козата като си вдигне опашката ще се намери пърч

2 Анонимен 07:37, 17 юли 21

Zastho vsichki si mislqt, che xorata sa izmoreni? Ne e li po- dobre izbori do dupka, dokato samo chitavi xora vlqzat v Parlamenta. Ako, trqbva da se tarpqt zeli 4 godini prostotiite na Slavi i sie, to neka da se nauchim na demokraziq i da ne zatvarqme ochi i opravdavame s xorata ot naroda. Ne biva da se pravi kompromis, sthe se glasuva do vtrusvsvane, no za nestho normalno i chitavo.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама