Бившият шеф на ДАНС отрича да е бракониер 

13:18, 22 юли 21 25 2859 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Не съм убивал животно. Не съм бил в един автомобил с убитото животно. Виждал съм два пъти хората от другия автомобил и нямам нищо общо с тях. Не съм бил на едно място в гората с тях, засякохме се на прибиране, това заяви бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев пред Нова телевизия. 

Пуснаха от ареста бившия шеф на ДАНС

Припомняме, че вчера той бе задържан за бракониерство и по-късно освободен, заедно с още трима души - собственика на ФК „Витоша“ (Бистрица) Сергей Ташков, действащ служител на ДАНС Димитър Кръстев и горски служител, за когото разследващите смятат, че е организирал незаконния лов на територията на ДГС-Симитли.

Полицията ги арестува близо до благоевградското село Сушица след подаден сигнал за незаконен лов в района. По информация на Нова телевизия Георгиев и останалите от групата са обяснили пред властите, че видели дивата свиня, която куцала, помислили, че е болна и, за да не зарази останалите животни в гората, извършили санитарен отстрел.

При претърсването в автомобилите на групата вчера бяха открити няколко ловни оръжия, голямо количество патрони, както и убито диво прасе. По случая бе образувано и следствено дело в прокуратурата в Благоевград, уточнява БНР.

Случаят коментира и служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Той уточни преди откриването на първото заседание на 46-ия парламент, че задържаният служител от ДАНС е от правния отдел на службата. „С два джипа и с убито диво прасе в една от колите, са заловени да осъществяват нощен лов. По случая е образувано досъдебно производство. Младият служител от ДАНС е колега на Бойко Борисов от спортния клуб „Бистришки тигри“. Играят мач, те спортуват заедно“, каза Рашков.

Припомняме, че в края на май служебният кабинет предложи на президента Румен Радев да освободи от поста шеф на ДАНС Димитър Георгиев. Премиерът Стефан Янев заяви, че Георгиев е вземал политически мотивирани решения. На 26 май държавният глава подписа указ по предложение на Министерския съвет за освобождаването му и с друг указ назначи за шеф на агенцията Пламен Тончев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама