Пуснаха от ареста бившия шеф на ДАНС

19:45, 21 юли 21 25 2437 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Пуснаха от ареста бившия шеф на ДАНС. Димитър Георгиев беше задържан за бракониерство. 

Арестът бе по сигнал за незаконен лов, а в един от автомобилите, с които се е придвижвала дружинката, е открит труп на диво прасе.

Сред останалите задържани са собственикът на ФК „Витоша“ (Бистрица) Сергей Ташков, действащ служител на ДАНС Димитър Кръстев и горски служител, за когото разследващите смятат, че е организирал незаконния лов на територията на ДГС-Симитли. Групата е имала подписан договор между горското и фирмата на Ташков. В същото време, самият ловен излет не е бил с надлежно разрешително, обясниха от югозападното държавно предприятие, цитирано от bTV.

Преди задържането мъжете са се опитали да се освободят от веществените доказателства - заглушител и патрони. Иззети са 4 карабини. Образувано бе досъдебно производство, назначена бе и балистична експертиза.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама