Историята помни достойните хора

10:20, 21 юли 21 / Общество 25 1786 Шрифт:
Ирина Иванова

През изминалите малко над 4 години с екипа работихме почти денонощно, за да направим нашата болница (б.р. - „Пирогов“) по-добра. Денонощие след денонощие, усилие след усилие я изграждахме така, че да е по-модерна, по-европейска, по-сигурна за хората, които ни поверяват живота си. Това написа във Facebook профила си отстраненият от длъжност директор на „Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов.

Защо го правите, пироговци?

В емоционалното си обръщение той отбеляза, че днес „Пирогов“ не е лечебното заведение отпреди 4 години и това по думите му „се вижда с просто око“.

Специалистите, които се присъединиха към нашето „семейство“, и онези, които останаха в него, за да го развиват в полза на обществото, са много и са истинското сърце на „Пирогов“. Когато човек има желание да направи максимално добро, тогава се раздава. И дори не чака аплодисменти и признание. Чувства се силен само с искреното „Благодаря“ на излекуваните пациенти“, каза Балтов, като отбеляза, че именно това са правили медиците от неговия екип в последните години. 

Фалшив ли е подписът на Кацаров в документите на „Пирогов“?

Сега ми предстои да наблюдавам резултатите. Спокоен съм, защото стартът, който дадохме, води болницата към по-добро. Горд съм, че постигнахме толкова много за толкова кратко време в името на колегите и в името на пациентите. Остава обаче и ненаправено, за което имахме планове, но ми отнеха времето“, подчерта още бившият директор на болницата. 

Той изрази благодарност към медиците, с които е работил, като ги похвали за добре свършената работа през годините. Благодаря на всеки, който повярва, че с общи усилия може да преобразим „Пирогов“ и да покажем колко съвременна и високотехнологична може да бъде болницата на народа! Благодаря на колегите, световно признати специалисти, които се присъединиха към екипа на „Пирогов“! Благодаря особено много на всички, които от началото на COVID забравиха за себе си, за семействата си в името на борбата за човешки животи! Вие сте носители на ценности, което не са привилегия за всеки, и заслужавате огромно уважение и признателност“, написа Балтов. 

Накрая той завърши с думите, че „историята помни достойните хора“. „Тези, които имат чисти сърца и работят за градивни и благородни каузи. Повече отвсякога съм убеден, че истинските герои, които ще се помнят в COVID историята на България, сте вие, за което ви благодаря! За мен беше чест през тези четири години да ръководя Институцията „Пирогов“, заключи Асен Балтов.

Посланието му е подписано с думите „пироговец, лекар и човек с достойнство“. 

Припомняме, че преди дни проф. д-р Асен Балтов бе уволнен от директорския пост на най-голямата болница за спешна помощ у нас. Причината - проверка на НЗОК, която установи над 400 пациенти-фантоми. Един от мнимите болни се оказа самият здравен министър Стойчо Кацаров. 

Медиците от „Пирогов“ обаче не са съгласни с твърденията на Кацаров и констатациите на НЗОК и настояват за оставките на служебния здравен министър и на директора на Здравната каса д-р Петко Салчев, както и за връщане на Асен Балтов като директор. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама