Янев призова партиите да сформират парламентарно мнозинство

11:17, 17 юли 21 / Новият парламент 25 2037 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Политическите партии трябва да влязат във диалог и да сформират парламентарно мнозинство. Това заяви служебният премиер Стефан Янев.

Дискутирането на принципа проба-грешка не е най-добрият вариант. По-скоро трябва да се разчита на диалог вътре в партиите - в рамките на парламента да намерят основата на този диалог и да бъдат в състояние да сформират стабилно парламентарно мнозинство, което да излъчи правителство с ясни приоритети, с ясни цели, тъй като България има нужда от такова правителство“, посочи той, цитиран от БНР.

Стоилов: Искането за отстраняване на Гешев ще постави на изпитание ВСС

Той коментира и предложението на Янаки Стоилов за предсрочно отстраняване на главния прокурор Иван Гешев. „Нека да видим как ще бъде мотивирано това искане. Запознат съм с тази част, която е сигналът на Бойко Рашков. Той има своите основания. Нека не влизам в правната тематика, в която юристите ще се произнесат как тези основания биха могли да бъдат придвижени в съответния законов ред”, каза Янев.

Служебният премиер допълни, че българското общество очаква смислена реформа в съдебната система. „Усещането за справедливост трябва да бъде възстановено и българските граждани да бъдат спокойни”, коментира той, съобщи Нова телевизия.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама