Какво ще прави Ангела Меркел след края на кариерата ѝ на канцлер?

18:35, 16 юли 21 / Свят 25 3722 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ангела Меркел се опита да си представи как ще изглежда първият ѝ ден след напускането на поста федерален канцлер. Тя сподели мислите си по време на панелна дискусия в университета „Джонс Хопкинс“ във Вашингтон, предава TACC.

„Може би по навик ще започна да мисля какво ме очаква днес и след това бързо ще разбера, че сега тези задачи се изпълняват от друг човек. Мисля, че наистина ще ми хареса“, каза политикът, който тази година ще престане да бъдат начело на правителството на ФРГ.

Видео с Меркел стана хит в интернет

Ще си направя почивка, за да помисля какви са моите интереси, защото през последните 16 години имах малко време за това“, добави Меркел. Тя стана почетен доктор на американския университет „Джонс Хопкинс“, пише БГНЕС.

Тази година приключва четвъртият канцлерски мандат на Меркел и тя не се кадидатира за пети път. Парламентарните избори са насрочени за 26 септември. Партията победител ще има възможност да номинира канцлер или да сформира правителство - най-вероятно в коалиция с други политически сили.

Ангела Меркел се имунизира с различни ваксини

Кандидатът за канцлер от Християндемократическия съюз (ХДС) е Армин Лашет. От партията на „Зелените“ кандидат е Аналена Бербок, а от Социалдемократическата партия на Германия (СДП) - Олаф Шолц. Според социологическите проучвания ХДС се ползва с най-голяма популярност сред избирателите, като Зелените и СДП се борят за второ място, изоставайки от консерваторите с около 10 процентни пункта.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама