Баба геймър: Прекрасно е да продължаваш да играеш вместо да остаряваш

18:35, 15 юли 21 / Любопитно 25 2128 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

На 91 години Хамако Мори е „Gamer Granma“ (Геймър баба) в Youtube, където има свой собствен канал за видеоигри от 2014 г., в който е натрупала половин милион абонати. И не, не я следват само заради факта, че виждат някой толкова стар да играе, а тъй като тя е истински майстор. Освен това е призната от Рекордите на Гинес за най-стария човек в света, който е „геймър“, пише „Tu otro diariao“.

Хамако купува първата си конзола през 80-те години и става истински фен. С напредването на технологиите тя се отдава на своите капризи и купува най-новите модели игрови конзоли на пазара, за да може да играе по-сложни игри. Тя ги пази всички, сякаш са съкровище. И всъщност наистина са, тъй като повечето са се превърнали в колекционерски предмети (с които тя не иска да се разделя).

В момента любимата ѝ е PlayStation 4, където играе нон-стоп популярната сага „Resident Evil Village“, но също така седи пред компютър, за да тренира. Наред с това тя успява да привлече и вниманието на различни компании, една от които е създател на графични карти. От там са ѝ предоставили компютър с най-мощните компоненти, за да не загуби нито йота скорост или качество на видеоигрите, пише БГНЕС.

Ако има нещо, което Хамако харесва, това са екшън игрите. Сред любимите ѝ са „Resident Evil“, „Grand Theft Auto 5“, „FortKnives out“, „Cyberpunk 2077“ и „Fortnite“. Тя уверява, че този тип видео игри я карат да държи ума си пъргав. За нея това е най-доброто лекарство за избягване на деменция - дори по-добро от спорта. „Прекрасно е да продължаваш да играеш, вместо да остаряваш“, казва тя.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама