„Изправи се! Мутри вън!” решава за кабинета на Слави в пленарната зала

17:44, 14 юли 21 / Новият парламент 25 2321 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

„Изправи се! Мутри вън!” ще вземе решение дали да подкрепи кабинет на „Има такъв народ“ след дебати в пленарната зала. Това стана ясно от брифинг на формацията.

„Мястото на дебата около следващото правителство не трябва да бъде в телевизионни студиа, а в Народното събрание. В зависимост от отговорите, които ще получим, ще преценим нашата позиция. Не сме в телевизионна република, в която някой говори от телевизията и друг му отговаря по телевизията. Ще бъдем в пленарна зала, очакваме дебати”, обясни Мая Манолова и посочи, че коалицията ще направи своята преценка на база отговорите, които ще получи в залата.

Манолова обяви, че големите партии тикат страната към правителствена криза, а „Изправи се!Мутри вън!“ вижда три възможности пред страната оттук нататък.

И ГЕРБ няма да подкрепи кабинета на Трифонов

Първият вариант е партиите да подкрепят кабинет, предложен от Слави Трифонов. Вторият – да подкрепят кабинет, предложен от друга партия, като тук от формацията веднага уточниха, че няма да одобрят кабинет на ГЕРБ или ДПС. Третият вариант е  служебният кабинет да стане редовен, каквато идея лансираха от коалицията”, каза Манолова, която посочи, че служебният кабинет е свършил много и добра работа и сеп олзва с доверието на хората.

„Правителството на България не е столова, в която се разпределят порции”,обяви тя и посочи, че „Изправи се!Мутри вън!“ не желае никакви постове, а час по-скоро да се свика Народното събрание и то да започне работа.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама